Eurovelo 8. Etapa 03. Zahara de los Atunes, Facinas, los Alcornocales, Los Barrios, San Roque, Guadiaro, Sabinillas. 19 03 2018





Eurovelo 8. Etapa 03. Zahara de los Atunes, Facinas, los Alcornocales, Los Barrios, San Roque, Guadiaro, Sabinillas. 19 03 2018

Sembla que no afluixa el mal temps i em quedo un altre dia a Zahara de los Atunes. Aprofito per fer bogada, engreixar la bici doncs amb la fanguera d'ahir tot va quedar galdós.

Després d'esmorzar reprenc el camí sense cap mena de dubte per la cra. A 2227 fins a trobar la N 340, 
A Facinas m'aturo a fer un mos al ventorrillo el nene. Pregunto per possibles allotjaments i botigues de queviures i el cert és que la població és petita i no té cap hotel excepte alguna casa de turisme rural que lloga habitacions.
Ara començo una de les rutes més famoses de la contrada que s'endinsa al parc Natural dels alcornocales. Per cert que la pista sense asfaltar i pedregós, és tancada al transit. Em trobo ciclistes de la contrada uns que van altres que tornen, un que he trobat just al sortir d'esmorzar m'acompanya fins al pantà d'Almodovar. Segueixo la pujada, vaig comptant senyals d'Eurovelo 8, n'hi ha arreu. És bo saber que aquest camí forma part de l'Eurovelo 8 a mesura que vaig pujant faig alguna parada i així arribo als Barrios, són 374 d'1, pregunto si es pot dinar i ho aprofito.
Tot seguit més pujada per carreteres amb poc trànsit i algun tros amb bons carrils bici al costat. De castellar de la Frontera a Guadiaro cal travessar el port del Cardo amb un sensacional carril bici. La baixada fins a Guadiaro la faig novament amb pluja. Travesso el riu Guadiaro que va ple a vessar, segueixo fins al Mediterrani a platja de Torreguadiaro, ara ja no el deixaré, espero que el clima mediterrani sigui més benevolent que l'Atlàntic, doncs amb una setmana no ha parat cap dia de fer mal temps.
Ara ja fins Sabinillas per la N 340 que ha esdevingut autovia, encara sort que no du gaire transit i gaudeix de voravia.

La primera intenció era de fer fi d'etapa a Estepona, però a les 6 i deixo el dia per acabat i vaig a cercar un hostal per dormir. Sóc a Sabinillas, un poble de segona residència i platja.

El recorregut d'avui és 100% ciclable per camins de bon fer, carrera amb poc trànsit, menció especial N 340 però gaudeix de voravia, i carril bici.

Relive 'Eurovelo 8. Etapa 3. Zahara Sabinillas'

Comentaris