Eurovelo 1. Portugal. Etapa 10. Praia Areia Branca San Martin do Porto. 10 04 2017.


Senyals de ceramica.
Eurovelo1. Portugal. Etapa 10. Praia Areia Branca San Martin do Porto. 10 04 2017.

Un cop esmorzat, la sortida cap a Peniche. 
Costa rocosa a Peniche
Peniche té nombroses platges al llarg de la seva costa i està dotat d'un vast patrimoni cultural, de les quals destaquen les fortaleses i monuments religiosos.

En aturar-me a fer fotos l'alcalde que tenia una xerrada, es mostra interesat per la ruta d'Eurovelo, politics. 

A poques milles de Cap Carvoeiro es troba l'arxipèlag de Berlengas, classificat com a reserva natural. A causa del valor biològic de la zona marina circumdant es tracta un espai molt popular pels bussejadors. Baptista, al far Duc de Bragança i de la platja Monestir Carreiro.
Preso a Peniche
Seguint la ruta continua fins a l'horitzó folrat platges - d'El Rei, Covões, Rei cortico i Bom Sucesso - fins a arribar a la llacuna de Obidos. Aquest estany és el sistema de llacuna costanera més llarga de la costa portuguesa, on les aus i mol·luscs bivalves són els grups ecològics amb més rellevància. Aquí encara es poden veure bateiires, vaixells típics d'aquest ecosistema.

La ruta voreja el llac, passant prop de la ciutat d'Obidos, un lloc que mereix una visita.
Llac Óbidos
Voltant el llac d'Óbidos al seu extrem s'arriba per un entretingut carril bici a Foz do Arelho, a la confluència de la llacuna d'Óbidos, on hi ha dos tipus de platja de banda les condicions més tranquil·les de la llacuna i altra banda del mar.

Deixo Foz d'Arelho per carrera vora l'Atlàntic, a través de la Serra do Bouro, un altiplà que va vorejant la costa per un costat i la immensa plana a l'altre, creu Arrinhada fins a arribar a Sortir do Porto.
En Sortir do Porto es poden visitar les ruïnes de la capella de la Mare de Déu de Santa Anna

Darrera platja  abans de San Martin do Porto
Poc després arribo Sao Martinho do Porto, un poble al costat d'una badia amb format clamshell, que desemboca al riu Fet. Al voltant de la badia és el Sao Martinho do Porto. En aquesta ciutat es recomana una visita al turó Sant Antoni, on es pot contemplar el paisatge i es troba el Far i Cruzeiro. Jo ho he desestimat, un altre dia serà.

Mes fotos a l'enllaç




Powered by Wikiloc

Comentaris