Eurovelo 1. Portugal. Etapa 11. San Martin do Porto- Figueira de Foz 11 04 2017.



Platja de Nazare
Eurovelo1. Portugal. Etapa 11. San Martin do Porto- Figueira de Foz 11 04 2017.

Fora dels penya-segats que protegeixen la badia es troba la platja del corb; al nord d'això ve la platja Salgado, buscada per a la pràctica del parapent o ala delta i després la platja Sud, adequades per al surf i el bodyboard.

Vita sobre la platja de Nazare
Continuant el recorregut comença a Platja de Nazaré, una cala protegida al sud pel port, que a l'estiu és "vestit" en colors brillants i és buscat pels visitants, turistes i estiuejants. Té una gran platja on es pot observar als pescadors en el seu art i peixateries amb els seus vestits (els set faldilles).Per gaudir de la bellesa d'aquest paisatge es recomana per pujar al cim Nazaré, un passeig pels seus carrers estrets i perpendiculars al mar.

Cra sortint de Nazarae. Far
Al nord d'aquesta ciutat és el Penedo dóna Saudade on podem trobar el far.
Tornant a la ruta, un tram de 25 km de recta. La mes llarga que mai he fet. El paisatge està dominat per penya-segats, platges, dunes i l’oceà.

Recta infinita, amb elcarril bici.
Praia da Vieira de Leiria, amb tendals de colors brillants que contrasten amb la sorra, segueixo.
Passant a l'altra riba del riu Lis, Pedrogao platja, paro a dinar, encara falten uns quilòmetres per acabar el dia.
Deixo el recorregut previst, per rellar encara que agi de fer uns quilometres de carreyera N. i amb trobo un camí ple de sorra, cal empenyer, no el recomano, val més fer la volta del recorregut previst. Etapa 14 de Praia Veira Figueira de Foz.

Arribanta  Figueira de Foz.
Al nord apareix en el municipi de Figueira da Foz, que compta amb un extens patrimoni natural, a partir dels camps d'arròs, aiguamolls, dunes i llacunes, muntanyes, rius i oceans.

Cerco hotel, avui no hi ha alberg. Un tom per la ciutat, sopar i dormir, demà sera un altre dia.



Powered by Wikiloc

Comentaris

Agustí ha dit…
ULL !!!
A l'etapa 11 entre. San Martin do Porto- Figueira de Foz et recomano seguir el trak d'Eurovelo etapa 14 http://euroveloportugal.com/pt/route/eurovelo-1/seccao-14 . El tram que vaig fer jo, arriba a una fàbrica que no deixa passar la carretera i cal tornar enrere o seguir pel bosc, tram curt 500 m ple de sorra, també cal travessar la via amb la bici a coll, difícil de fer.
Ànims i que ho gaudeixis.