Eurovelo 1. Espanya. Etapa 15. Aracena- Via Verda de Los Molinos de Agua- Trigueros 29 03 2017



Monument a l'alzina i els porcs.  Campofrio
Etapa 15. Aracena Trigueros 29 03 2017

Deixo la pensio d'aracena a primera hora del matí, m'aturo a esmorzar a un bar del poble. Amb crida l'atenció, una colla de joves adolescents, estudiants també estan esmorza'n al bar, deu ser així.

Pantà de Gosan
Segueixo el meu camí cap a Riotinto i Trigueros. El recorregut d'avui es divideix amb dos trams diferents Fins Riotinto carretera i a partir de Riotinto camins i via verda.

Començo baixant, és normal, ahir vaig acabar pujant, fins a travessar el riu Odiel. Ara torna a pujar fins a Campofrio. Segueixo cap a Riotinto, paisatge esculpit per l'home, abans d'arribar amb trobo amb unes intenses bases que deuen ser depuradores, a un cantó és roig i l'altre blau verd, Pantà del Gosan. Deixo enrere les mines de Riotinto, realment impressionat el moviment de terra i màquines del lloc.


Excavacio a cel obert de les mines de Riotinto
A Riotinto poble, intento seguir l'antiga via de tren que conduïa a Huelva, en veure que hi ha molt de fang torno a la carretera. A Zalamea la Real pregunto per l'estat de la via i emb diuen que fins a Riotinto és transitable, fins a Valverde del Camino res de res, que hi ha un pont que està en molt mal estat. Segueixo per carretera A 479 fins a Valverde del Camino, són 26 km de carretera amb trànsit de camions, cal estar atent.






Ara ja comença la via verda de "los molinos de agua". Entre Valverde del Camino i San Juan del Puerto. Trams molt ben conservats i altres amb més males condicions, ja que es comparteix la VV amb camins rurals. La tranquil·litat de la VV i les vistes, les olors, la llum emb fa xalar de valent, doncs vinc d'una setmana amb un temps dolent i convenia una injecció de moral com aquesta. Segueixo els 32 km que emb duen a Trigueros. 








A l'Hostal Trigueros, dutxa, tom pel poble, sopar i dormir. 



Powered by Wikiloc

Comentaris