Camí Català per St. Joan de la Penya. 11 Maig. Samos, Melide, Santiago de CompostelaPell

Catedral de Santiago.
11 Maig Samos, Porto Marin, Palas de Rei, Arzúa, Pedrouzo, Santiago de Compostela.

Una tranquil·la nit a Samos, el mati com nou per afrontar un altre dia. Revisió a l'estança no cal deixar res, carrego les sàrries a la bici per començar el dia.
Sembla que ha arribat l'hivern, dones la boira ho tapa tot. Vaig marxant vora el riu, arribo a Sarria. Ciutat famosa pels camins de Santiago exprés: Per aconseguir la compostel·lana cal caminar almenys els 100 últims Km fins a Santiago i el lloc d’inici és aquesta localitat.
En creuar Portomarin puc veure molts albergs, el cert és que a la guia que anat utilitzant al llarg del camí en nombra una vintena. Segueixo per la carretera que algun tram que altre, coincideix amb el Camí de peu.
Pelegri de Samos
Porto Marin. Ara, trobo amb una gentada que cap dia havia vist, els pelegrins exprés han iniciat el seu segon dia de Camí. Són gairebé les 11 a Gonzar m’aturo a esmorzar, sóc a 50 km des de Samos.
Reprenc el Camí i ara segueixo per petites carreteres que coincideixen amb el Camí. Al llarg del Camí puc veure microbusos que van deixa'n pelegrins i en recullen altres. També és ple de pasquins amb propaganda d’establiments hotelers i taxis per si de cas.
Monte do Gozo
Deixo enrere l’alto de l'Hospital, el punt més alt del dia. Segueixo amb tendència a baixar, però és un continu pujar i baixar. A Melide són gairebé les 2, bona hora per dinar el famós pop, però ho desestimo, uns aquaris per apaivagar la set i segueixo, que Santiago és a 50 km.

Darreres fites del camí
En surtin de Melide coincideixo amb un ciclista que ve de Barcelona, han començat el dia 1 a Sant Jean Pie de Port. Comentem un xic les nostres aventures però cada un segueix al seu ritme.
Arribo a O Pedrouzo i les darreres pujades pel camí, fins al Monte do Gozo a la vista de Santiago. Parada fer unes fotos i tot seguit seguin el camí fins a la Plaça de l'Obrador al peu de la catedral de Santiago. Darreres fotos i cap a l'oficina del peregrí a cercar la Compostel·lana.
Encara que hi ha una bona cua es pot veure les cares de satisfacció dels pelegrins en recollir el document acreditatiu de la peregrinació.


Compostel-lana
Acreditacio de temps i distancia 















      Al mateix centre del pelegrí, hi han instal·lat una oficina de correus d’atenció al pelegrí. Vaig a veure quins serveis ofereixen i sorpresa, entre esls serveis ofereixen enviar la bici a cassa per un mòdic preu. Endreço les sàrries i una es queda amb la bici que marxa per correu, mai més ben dit, cap a Manresa.

Bici al correu
Vaig a l'allotjament que tenia reservat, dutxa, i tot seguit a la missa de pelegrins, cal veure el Botafumeiro. La desagradable sorpresa és que no funciona. És un funeral d’un capella. La catedral plena de gom a gom, el Bisbe i un munt de capellans, molts capellans a l'enterro.
Tot seguit un tom pel barri antic de Santiago, un sopar i a dormir.
Aprofito les noves tecnologies per reservar el bitllet de tren que amb dura de tornada a Manresa.


Dades de la Sortida. Pedalat, 9 H. Recorregut, 129 km, ascens 1694


Comentaris