Raid Pyrénéen Touriste. Etapa 3. Lurbe St. Chistau - Argelès Gazot. Colls de Mari Blanque, Aubisque i Soulor. 22 06 2014.

Uau la que m'espera
Raid Pyrénéen Touriste. Etapa 3. Lurbe St. Chistau - Argelès Gazot. 22 06 2014.

Són les 7 h del matí i sembla que encara plou. Aprofito per esmorzar tranquil·lament i veure si escampa, si plou, no sortiré.

A les 8 h encara que el terra és moll a deixat de ploure. Doncs som-hi que avui és una etapa amb desnivell només de començar.

Un quilometres planejant, sempre de cara amunt fins a Escot. Ara toca la famosa Marie Blanque.

Monument als caiguts de la primera gerra.
Tram tram, tram tram, anar pujant. Els vorals encara es poden veure les deixalles que algun troglodita va tirar, disbte, imitant els seus ídols. Cal mantenir aquests paratges.

Els primers 6 quilòmetres, la pujada és més assequible. Els quatre darrers és més forta, algun tram el senyal indiquen mitja de fins al 12 %. Mentre pujo vaig trobant grups i ciclistes individuals que fan el mateix recorregut. Al coll de Mari Blanque 1035 m. parada amb la foto de rigor.
Baixada cap a Bielle i d'aquí per bona carretera cap a Laruns.

Comença el port d'Aubisque. Un cop creuat Eaux Bones, centre termal molt degradat, comença a ploure. Queden uns 12 k i 900 m + per arribar a dalt. M aturo a esperar que pari i efectivament és un ruixat sense importància. La pujada és força mantinguda, uns quants repetjons.

Afegeix la llegenda
En arribar a la vista de l’estació d’esquí de Gouret sembla que es torna a obrir el dia i puc gaudir de sensacionals panoràmica dels cims que envolten el circ, que ronden els 2000 m. A Gouret vàrem parar a dinar quan el 2006 vaig fer el Tour cyclotouriste. Avui també tocaria, però amb aquest el temps faig un Kit Kat i segueixo fins a trobar el coll de L’Aubisque a 1709 m.

Entro a la botiga beure un aquarius, segellar el carnet de ruta, fer unes fotos i començar de baixar com més aviat millor no fos el cas que torni a ploure.


Barranc cami de Soulor
La baixada no és gaire dreta però si molt espectacular pel barranc que es creua. Només apropar-te a les proteccions fa por. Darrers esforços i sóc al següent coll.

Coll de Soulor 1525 m. parada, foto i posar-me el paravent. Ara queden 20 km de baixada. Sense perdre temps doncs sembla que la pluja ve al darrere.

Solulor, a punt de ploure.
Arribo a Argelès Gazot amb pluja encara sort que són els darrers quilometres i ja és pla.

Avui el tram que circula per Aubisque i Soulor sembla una rambla de ciclistes que fan la travessia dels pirineus, mai estàs sol, sempre acompanyat per més ciclistes que pugen o baixen. Aixo fa afició, ambient i crea afició. Vuit hores gaudint de l'entorn, de l'ambient. Sensacional dia.

Dades i traça. Clicar.


Comentaris