Primavera 2014. Dia 5. Fortanete, Sierra de Gúdar, Morella. 4 06 2014.

Porta entrada de Morella
Primavera 2014.

Dia 5. Fortanete, Sierra de Gúdar, Morella. 4 06 2014.

Avui el recorregut transita per:
Fortanete, Puerto de Fortanete (1813 m), Puerto de Valdelinares (1836 m), Sierra de Gúdar, Valdelinares, Linares de la Mora, Puerto de Linares, Mosqueruela, Puerto de Mosqueruela, Villafranca del Cid, Ares del Maestre, Morella.

Un cop he revisat l’itinerari que tenia pensat, arribar a Terol, fer la ViaVerde Ojos Negros, He decidt fer els ports de la Sierra de Gudar, doncs l’entor es mol i molt atractiu.

Per esmorzar Torrijas, energia per tot el dia.
La sorpres del matí l’esmorzar que m’ha preparat la Sra. Pilar, Torrijas, embutit, amb aquest esmorzar segur que avui arribare a Morell.

Bona pendent
Purt de Fortanete, per escalfar
Començo a pedlar i ja amunt pel valle de Peñacerrada, Pista de Tarascon amb 5 Km puja 500. Encara sort de les Torrijas. Sóc al Port de Fortanete a 1820 m. Ara per mitj de boscos de Pi Negre amb algun tobogan faig camí cap al port de Valdelinares 1828 m acabo de passar dos dels ports més alts de la provincia.
Linares de Mora
Començo a baixar fins a Valdelinares, el poble més alt d’Espanya i segueixo baixant fins a 1qm de Linares de Mora. Torno a pujar fins al port de Lianares. Segueixo uns quilometres de bon fer amb lleugera baixada, un Pino letrado amb fa aturar a fer una foto de record. 

Pino Letrado
Mosqueruela.  Un safreig que estan rentan amb cruidfa l’atencio, mai havia vist ningu fent sevir d'una d’aquestes instalacios.

Safreig de Mosqueruela
La carretera es troba en obresi cal estar atent . Va pujant fins al port de Mosqueruela. Al port, amb la imatge de la Verge de l’Estrella dalt d’una alta columna.
Antic camí ramader
Virgen de la Estrella. Port de Moequeruela
Segueixo per San Miguel i Villafranca del Cid. Faig un a barreta energetica i empleno el bido d'aigua, un foto al torero local el niño de la estrella.


El niño de la estrella
Entrada de Villafranca del Cid. Camino del Cid
Una suau baixada per la Rambla de la Caña, de més de 30 Km., amb deixa a sota de Morella,

Darrer esforc i sóc a la monumental Morella, amb el seu castell i les impresionants portalades que donen acces a l'interior de la muralla,
Porta de Sant Mateo. Morella

Establiment de venda de mel. Morella.
Un tom pel barri antic dins de la zona murallada, amb un petit ensurt i cap a buscar hotel per sopar dormir i esmorzar. Avui m’he hostatjat a l'Hotel del Cid per preu prou ajustat. Amb unes ssensacionals vistes,

Només cal recordar que l’esmorzar ha sigut suficient per transitar al llrg de més de 113 k i 1500 m de pujada.

La traça i les dades a Wikiloc. Clica

Comentaris