La Plana de Ponent 2014 Resum.

El Joan i L'Agustí a Maldà.
Un petit resum de la plana de ponent.

La ruta: Travessa circular de cicloturisme que discorre en etapes per les planes i relleus occidentals del Principat.

Característiques tècniques: Itinerari que discorre entre els 124 i els 775 metres d’altitud, suma 335 quilòmetres de distància i acumula un desnivell de 3.860 metres. Utilitza pistes rurals asfaltades i carreteres locals de baixa intensitat de circulació


Conclusió.

La ruta cicloturista de la plana de Ponent i el seu característic paisatge aprofitant els perfils muntanyosos que permeten gaudir de bones panoràmiques. Alterna la visita a les grans ciutats de la plana, com ara Lleida, Cervera, Agramunt i Balaguer, amb els extensos camps de regadiu i de secà, els canals de rec d’Urgell i de la plana de la Noguera. Els petits nuclis rurals.
Viu la cultural i arquitectònica. A més del patrimoni de Lleida, destaquen edificis com la farmàcia de Llardecans, la de Llívia (Cerdanya) —una de les més antigues de Catalunya—, les pintures rupestres del Cogul, el Museu Arqueològic de les Borges Blanques, la ruta de l’oli per les Garrigues i l’Urgell, el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges, la ruta dels templers pels castells de la Segarra, la Universitat de Cervera.
Cal dedicar una atenció especial a l’oferta gastronòmica de la zona, basada en la cuina d’interior, amb elaboracions, plats i ingredients de primera qualitat i reconeixement internacional.

Resum:

La primera etapa  El Traç del recorregut Sant Guim de Freixanet- Balaguer
La segona etapa. El Traç del recorregut. Balaguer Arbeca
La tercera etapa. El traç del recorregut Arbeca- Sant Guim de Freixanet.


En 4 etapes. Us proposo alternativa que vaig dur a terme 2011 i que segueix el mateix recorregut del reves i fet en quatre dies.

Etapa 1. Cervera els Omells de na Gaia
Etapa 2. Els Omells de na Gaia a Lleida.
Etapa 3. Lleida fins Agramunt.
Etapa 4. Agramunt a Cervera.

En 6 etapes la trobareu al Web: Voltant per la Plana de Ponent.


I per acabar vull donar el meu agraïment al company Joan que durant tres dies m’ha donat suport i acompanyat al llarg de la Plana de Ponent 2014.


Que ho gaudiu com he gaudit jo.

Comentaris