Volta a Catalunya en BTT. Etapa 2. Castelldefels Cunit



Hem canviat la població de sortida doncs ens hem ajuntat amb dos companys de Gavà i emprenem la sortida des de l’estació de Gavà el Joan, el Ramon , el Juanfra, el Víctor i jo.
Ens dirigim per carrils bici fins a trobar el passeig marítim. Durant la nit hi ha hagut tempesta i està encara ple de basals. Al  arribar al mar, que serà el nostre company durant tot  el dia, seguim paral·lels a pocs metres fins al Port Ginesta. S’ha acabat l'escalfament i comencem les fortes pujades del  Ratpenat que ens endinsen al parc natural del Garraf. A mesura que anem pujant podem gaudir d’excel·lents vistes tant cap el delta del Llobregat com sobre de port Ginesta.
De ben segur que s’ha passat el fred, però a l’hora de baixa, ara per uns impressionats tobogans, cal tornar-se a abrigar. Els companys que coneixen la zona ens proposen fer un recorregut alternatiu que passa per Vallgrassa i d’aquí a Plana Novella.
Aquí ens esperen el Vilanovins Carles, conegut a través del bloc “Retalls de Bici” i en Josep. Veiem per sobre el famós monestir  i continuem cap a esmorzar doncs entre pedalar i xerrar ha passat mig matí.


Decidim parar al costat mateix de l’antiga ermita i mas de Jafre. Ens cruspim els nostres entrepans i fem la foto del grup de rigor.
Tornem-hi , la darrera pujada del dia  i ja de franca baixada ens trobem a Sitges. Arribem per la platja de S. Sebastià, seguim pel  barri vell. Un recorregut cicloturistic  ens permet veure pel palau Marycel de Terra, plaça de l’església i finalment  anem a parar al Passeig de la Ribera i després el passeig marítim,  famós pels antics palauets, “Villas” d’indians,  de diferents estils, neoclàssics, romàntic, modernista i noucentistes.
El llibre de ruta que seguim a la sortida de Sitges fa dues propostes, una segueix el GR 92  al llarg de la platja i un altre per l’interior per una pista més ciclable. El company Carles coneixedor del tros ens recomana fer un mig i mig: un tros bora mar i l’altre seguin mes per l’interior. Travessem prop de la Punta les Coves, Platja de l’home mort, platja de la desenrocat, finalment travessem la via i anem a buscar millors camins que xino-xano ens acosten a Vilanova i Geltrú.
 Població amb  molta història. Anomenada la “Quadra d’Adarró” ja era poblada pels ibers i els romans  el segle V al III A de C. Avui també es famosa pels seus carnavals El nostre recorregut ens du al llarg del passeig marítim fins el port i el club nàutic, i deixem Vilanova per la plaça d’Adarró. L’itinerari ens du a seguir vora el mar però el temps fa que desestimem aquest camí i fem un alternatiu tram per la cra que ens deixa al prat de Cubelles. Vila natal del famós pallasso Xarli Rivel seguim al llarg de la platja per carril bici, podem veure els espigons de Cubelles, a la nostra dreta ens queda la dissortadament  famosa  central Tèrmica , amb la xemeneia, que veiem des del Pla de Querol. El passeig ens deixa a la desembocadura del riu Foix que travessem per dos ponts de fusta. Seguim per el passeig i carrils bici fins a creuar la riera de les Salines que  separa el municipi de cubelles amb el de Cunit.
Arribem pel passeig  vora la mar fins la riera de Cunit que ens permet accedir al poble i a l’estació per tal de tornar a nostre punt de sortida.

Avui dia gaudim de mitjans que ens permeten de desplaçar-nos amb seguretat de no perdre’ns, GPS. Quan l’any 2004 i 2006 al llarg del Tour de França cicloturiste al arribar a diferents poblacions ens acompanyaven els  ciclistes del lloc i ens feien de guia a les poblacions i a les carreteres, aquesta companyia i convivència cap GPS t’ho pot donar. Poder gaudir del caliu i companyia que et donen els companys que coneixen la zona és realment fantàstic, i des de aquestes ratlles, aprofito per donar les gracies als que m'han fet costat i m'han acompanyat durant l’excursió d'avui: el Juanfra, el Victor, el Carles i el Josep, i per suposat el Joan i el Ramon doncs sense vosaltres no hauria sigut el mateix.

La propera ètapa de la Volta a Catalunya en BTT  és:  De Cunit a Valls passant per Segur de Calafell, Calafell, Sant Salvador, El Vendrell, Albinyana, Bonastre, Salomó, La Tossa Grossa, Montferri, Frafim, Alió, Valls. Si algun dels que seguiu el bloc us animeu a acompanyar-nos estarem molt contens de poder pedalar junts.
Pots veure les fotos Clica
I el video.

També podeu llegir el resum de la sortida al bloc de Team Poal  del Joan i al de  Retalls de Bici del Carles.

Les dades del recorregut a Wikiloc.

Comentaris