Pels pobles Sants del voltant de Manresa. Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Fruitós de Bages


Després de la sèquia d’ahir avui tocava repòs. Surto de casa per tal de fer el carril bici i anar a buscar el diari però...

Al final del passeig em trobo un italià que deuria estar de ressaca d’ahir,i em pregunta per anar a Montserrat, l’he enviat per cal Massana, que es foti, després de fer-li una foto al seu tricicle carregat fins al cap d’amunt segueixo. Travesso el barri bell i pel passeig del riu cap el congost. Això de trepitjar asfalt i terreny dur facilita molt el rodar.
Segueixo i travesso S. Joan de Vilatorrada, el pla del Vinyats, i pel mateix recorregut de la caminada de Sant Joan cap al Mas Mollet, Santuari de Joncadella, per la riera de Joncadella fins a cal Janet. Segueixo el camí a l’esquerra fins arribar a Santpedor per l'ermita de St Francesc. Ara és famós per les gestes que el “Pep Guardiola” abans també tenia el Timbaler del bruc, el del Francesos, em sembla que se me'n va la pinça.Transito per diversos carrers i deixo el poble pel poliesportiu. Ara segueixo un conegut corriol que segueix prop de la via fins el polígon industrial de Santa Anna, ermita de Santa Anna de Claret, pels plans, prop de la sèquia que transitava ahir em duen al polígon de la Serreta, el travesso direcció S i pels plans del cementiri, riu d’Or i finalment arribo a Sant Fruitós de Bages. Agafo el bell camí de Sant Fruitós de Bages a Viladordis, guau... que bé que va la baixada, travesso la granja del Molas, uns bikers que venien de fer descens equipats amb proteccions, amb fan companyia un ratet fins arribar prop de la C55 i pel costat fins el polígon dels Trullols. Segueixo pel Tossal del Coro, font dels Capellans, estació Manresa Baixador ( Autobusos), museu de la ciència, les Tortonyes, i final a la politècnica.

Veig que amb paciència i més practica cada dia es fa més fàcil de rodar amb el patinet. Es pot destacar la facilitat que et dona per circular en vies urbanes ja que pots transita per la vorera o per el carrer. Estic molt satisfet de les possibilitats que amb dona mentre no puc anar amb la bici.

El recorregut es fàcil de fer amb bicicleta i sempre transita per camins, pistes i corriols, fàcils i ciclables, mai toca cap carretera amb trànsit. També tens la possibilitat de gaudir i fer turisme o bé un most a les poblacions “Sants” del entorn de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Santuari de Joncadella, Santpedor , Santa Anna de Claret, Sant Fruitós de Bages.

Les dades del recorregut a Wikilok

Comentaris