Eurovelo 8. Etapa 20. Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, V V del Tren petit, Palafrugell, Bellcaire d'Empordà, L'Escala, Castelló d'Empúries 17 04 2018.

Tossa a primera hora del mati.

Eurovelo 8. Etapa 20. Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, V V del Tren petit, Palafrugell, Bellcaire d'Empordà, L'Escala, Castelló d'Empúries 17 04 2018.

El dia avui és espectacular, bona temperatura, gens de vent això pinta allò més bé.

La carretera de Tossa a Sant Feliu és seguit de pujades i baixades que fan entrar en calor de bon matí, cal dir que és un dels trams de la costa Mediterrània més espectaculars i bonics, fet en sentit N, rodant bora els penya-segats és el més recomanable.
En arribar a Sant Feliu sembla que hagi fet una etapa de muntanya, 25 quilòmetres 700 m +. Amb crida l'atenció els cotxes aparcats al voral i els ocupants cercant espàrrecs de bon matí.

Un bicharraco devant la Gavina
A Sant Feliu m'aturo al mercat afer un most. Continuo ara per bora del mar seguint el passeig marítim. En creuar per S'Agaro amb cada l'atenció un "vion" parat davant de la Gavina, faig la foto de rigor, no es veu cada dia això. Deixo S'Agaro, arribo a platja d'Aro, segueixo pel passeig marítim. Fins a St. Antoni de Calonge uns metres per la carretera, encara que es marcat com a carril bici, es molt estret i no passo amb les alforges.
Postal de St Antoni de Calonge
Sant Antoni de Calonge, Palamós sempre bora el mar, m'aturo al museu de la pesca per fer unes fotos i reposar. Deixo Palamós seguint la VV del tren petit que du fins a Palafrugell.
Palafrugell segueixo la circumval·lació per un carril bici acabat d'estrenar. Segueixo les traces de la Pirinexus fins a Sant Feliu de Boada. Parada i fonda a cal Joan, servei, qualitat i preu espectacular. 
Un cop amb les piles carregades reprenc el camí cap a Torroella de Montgrí, passo sense cap mena de dilació cap a Bellcaire d'Empordà, i Albons.
Aiguamolls de l'Empordà
A l'escala m'endinso a camí que du a Sant Martí d'Empúries per bora el mar i les ruïnes. Darrera parada a Sant Martí d'Empúries per gaudir del sol de la tarda. Els darrers quilòmetres per carretera de Sant Pere Pescador i tot seguit fins a Castelló d'Empúries al conegut hostal del Racó de Castelló.

Relive 'Eurovelo 8. Etapa 20. Tossa, Sant Feliu, Palamos, Palafrugell, Torroella de Montgrí, L'Escala, Castelló d'Empúries.'

Comentaris