Eurovelo 8. Etapa 13. Alacant. V V Maigmó, Castalla, Ibi, Alcoi, Cocentaina. 30 03 2018.


De Processo a Cocentaina.

Eurovelo 8. Etapa 13. Alacant. V V Maigmó, Castalla, Ibi, Alcoi, Cocentaina. 30 03 2018.

Un cop reposat i recuperat, toca reprendre la sortida per la província d'Alacant. Sorprèn el recorregut, doncs en lloc de s seguir la costa, segueix vies verdes per l'interior, espero que siguin ben condicionades.

Deixo Alacant seguint el carril bici que du fins a creuar St. Vicent del Raspeig, aquí comença l'aventura en creuar el torrent d'Alabastre. Començo a trobar colles de gent amb BTT que van a fer la Via Verda. Toca d'empènyer la bici, prop d'Agost segueixo la via verda.


VV del Maigmó
La via verda del Maigmó, 35 km de pujada amb uns pendents raonables del 3/ 4%, el ferm es força malmès, amb pedres que fan difícil rodar amb bicicleta carregada, vaig pujant fins a arribar sota el cim de Maigmó. Ara segueixo la via de servei de l'autopista A-7. Va planejant i amb alguna baixada. El trac hauria de seguir per una vella via de tren, però un tancat ho impedeix. Segueixo per carretera fins a Castalla perquè aquí es troben el trac proposat i la carretera que segueixo. És migdia, el temps està empitjorant i el vent bufa de ponent que fa que costi mantenir la direcció NO.

A Castalla, faig una parada a fer provisió i continuo. La traça que duc hauria de seguir un antic traçat de ferrocarril fins a Ibi i aquí per la via de servei de l'A 7 cap a trobar la Via Verda d'Alcoi. Tal com bufa el vent, decideixo canviar-ho i descarto anar per la via verda. Segueixo per carretera la CV 802, força transitada per ciclistes, amb 7 km de pujada amb porta, la venta del Cuervo, al parc Natural del Carrascal de la Font Roja. Ara segueixo la CV 801 i CV 795 que de baixada amb duran fins a Alcoi. La baixada amb el temps, vent de cara i pluja, fa que sigui un xic delicada. Creu al coi, segueixo per la N 340 fins a Cocentaina on tenia pensat d'aturar-me.


Cocentaina són les 4, divendres Sant, toca processó. Un cop allotjat, i després de fer una migdiada faig cap a processó. És tot un espectacle que participa un munt de figurants, dura dues hores, serà el millor record de l'etapa d'avui, visita a Cocentaina i també de l'Eurovelo 8. Enrere queda el vent i les pedres, aquests moments inesperats són els que et fan gaudir d'un gran dia de cicloturisme.

Demà continuarà.


Relive 'Eurovelo 8. Etapa 13. Alacant, vv del Maimó, Castalla, Cocentaina'

Comentaris