Eurovelo 1. Portugal. Etapa 7.Comporta- Setubal- Lisboa. 06 04 2017.

Amb Ferry cap a Setubal
Eurovelo1. Portugal. Etapa 7.Comporta- Setubal- Lisboa. 06 04 2017.

Avui no tinc esmorzar, aprofito per anar a cercar el Ferry que du a Setubal.

La ciutat de Setúbal, envoltat pel blau del riu Sado i el verd del Convent de les Caputxines, és rica en patrimoni paisatgístic, natural i cultural.

L'inici d'aquesta ruta és guiat pel color dels vaixells ancorats al llarg de la costa. La visita al centre de la plaça es destaca, la catedral de Santa Maria da Graça i el Convent de Jesús i Livramento mercat. Encara es poden veure dofins nas d'ampolla, una colònia de dofins residents en aquesta àrea.

Platja des de la serra de la Rabita
Seguint la ruta com la primera parada es troba el Parc Urbà de Albarquel, al peu de la muntanya, amb vistes sobre la ria i Troy. Poc després de començar el Convent de les Caputxines, classificat com un parc natural, que té un enorme valor natural, paisatgístic i cultural. Anar a la carretera que entrellaça la Arrábida són platges diverses, monestirs, fortaleses i valls.

El fort de Sant Felip és el primer de les seves parets i té accés a una vista panoràmica de la ciutat, la badia i Troy. Més endavant es troba el Fort de Santiago de Outão, que es va transformar en un hospital.

Entre les platges i enclavaments petits existents, destaquen Figueirinha; Galápagos i Galapinhos; El Creiro, on es pot veure Pedra Anicha, és conegut per refugi a diverses espècies marines i on es troba el lloc arqueològic Creiro; i Portinho Arrábida, on es pot visitar la Fortalesa de Santa Maria da Arrábida, on funciona el Museu Oceanogràfic.

Carretera prop del mar 
Tornant a la ruta, el camí condueix a Sesimbra. Un poble situat en una vall al peu de Arrábida i la seva reserva natural, i pel mar. La costa del comtat de Sesimbra ofereix als visitants una varietat de paisatges, des de platges de penya-segats alts i escarpats, rebent petites cales.

Jo havia estat a Sesimbra l'any 2008  a la IV setmana Europea de Cicloturisme i he decidit fer una variació de la ruta per tal de poder passar pel mecànic, doncs l'eix pedaler es mou i vull que li donin una ullada.

Amb tren cap a Lisboa.
Per accedir a Lisboa cal agafar el tren o el ferrys, jo m'he decidit per la primera opció, doncs ja porto alguns ferrys, i opció de tren semble prou adient per entrar aquesta gran metròpoli. La guia oficial d'Eurovelo1 Portugal podreu trobar tota l'informació i descripció de l'etapa entre Setubal i Lisboa.




Powered by Wikiloc


De repos a Lisboa 07 04 2017. Turisme i bogada.

Lisboa ofereix experiències úniques i inoblidables a qualsevol que visiti la ciutat. Des de dalt dels seus turons, a través dels llocs d'interès, es pot admirar la ciutat en la seva extensió, així com el pont d'abril 25 i els transbordadors per creuar el riu Tajo.

És una ciutat rica en patrimoni històric, cultural i arquitectònic. La visita destacant la plaça del palau al costat del riu, el centre i les seves places i monuments, l'elevador de Santa Justa, Castell de Sant Jordi i edificis religiosos com el Convent do Carmo i la Catedral de Lisboa.

Per visitar la ciutat i els seus barris històrics - Alfama, Mouraria, Graça, Barri Alt, Bica - va recomanar al tramvia, i el 28 el més conegut. En aquests barris encara es pot escoltar fado, a casa seva, i Alfama recomana una visita al Museu del Fado, per conèixer la història d'aquest estil musical portuguès.

És aconsellable també una passejada pels bulliciosos carrers de Chiado, gaudint de les botigues, la vorera portuguesa i esglésies al voltant existents i una visita al parc més gran al centre de Lisboa - Parc Eduard VII.


Abans de seguir la ruta, també es recomana una visita al Parc de les Nacions, a l'extrem est de la ciutat, situada a la Reserva Natural del Estuari del Tajo, i on es pot caminar pels jardins i visitar el Oceanari.








Comentaris