EuroVelo 1. Portugal. Etapa 6. Almograve- Comporta. 05 04 2017.


Reserva natural estuari del Sado Cigonyes al campanar.
EuroVelo1. Portugal. Etapa 5. Arrifama- Comporta. 05 04 2017. 

Es l'unica Etapa que que comença i acaba a l'Alentejo.
Deixo l'alberg d'Arrifama despres d'esmorzar i segueixo l'etapa cap a Vilanova de Milfontes.

Amb l'experiencia dels darrers dies, m'he adreçat a l'oficina de turisme per tal de que m'informesin del camí, la sorprresa es que a l'oficina de turisme no tenien coneixement de que exitia aquesta ruta, i m'informen que per on segueix el trak es el que correspon als de caminar i amb troços delicats. M'aconsellen seguir unk per carretra i tot seguit recuperar el traça abans de praia de Buzinhos, a Porto Cobo. Aixi ho he fet

A Vila Nova de Milfontes, es pot veure una vista amb una barreja de riu i mar bellesa inconfusible. Aquí no es pot deixar de visitar les seves platges, el far, el Fort de Sant Climent, el Port de Pesca més conegut per "Portinho Canal" o fer una passejada pel riu Mira.

Molins de vent
En el camí a Porto-Covo és un paisatge típic d'Alentejo, fascinant especialment a la primavera amb la presència de camps tremocilho i roselles de color groc i vermell predominar.

Darrers alcantilats a prop de Porto Covo
Porto-Covo és parada gairebé obligatòria, un poble típic i platges gairebé fins arribar a Sines, es fa difícil triar a on parar.




Entre Porto cobo i Sines 30 km de platja
A Sines, malgrat el seu complex industrial, no pot deixar de visitar la badia. A mesura que continu el viatge es troben les belles llacunes Sant André i Sancha que conformen la Reserva Natural de Sant André i Sancha Llacunes. Continuant cap al nord s'arriba a la localitat de Melides. No trobo allotjament, decideixo continuar.

Sines
Carrer de Sines
Sines complexe industria
Deixo enrere Melides, parròquia situada a la franja costanera, prop de l'Oceà Atlàntic. El paisatge de boscos de pi i eucaliptus i terres baixes agrícoles dedicades al cultiu, principalment arròs.

Seguint la ruta nord, al poble de Carvalhal, que té una costa amb una longitud de 30 quilòmetres, on podrà gaudir de nombroses platges.


Extraccio de resina 
El terreny és principalment per formacions de dunes amb vegetació d'arbustos i boscos de pins i aiguamolls. Entre els pantans i la superfície terrestre es pot observar extensos camps d'arròs i les dunes de les zones de cultiu de moniato.

Cigonyes a Comporta
Arriba Comporta, després de gairebé 40 km sense cap població. La Reserva Natural de l'Estuari del Sado és un aiguamoll en el qual es poden observar diverses espècies d'aus com flamencs, que cobreix l'estuari d'un vestit de color rosa en els mesos més freds, i on hi ha una colònia resident. Altres ocells que es poden veure amb més freqüència són les cigonyes blanques en els seus nius en les torres de les esglésies i les altes xemeneies de les cases.


Una recuperadora dutxa, un bon sopar i dormir, el dia estat llarg i la calor ha fet acta de presencia i estic força cansat.

Powered by Wikiloc

Comentaris