Eurovelo 1. Portugal. Etapa 14. Vila do Conde- Caminha14 04 2017

Reunio de pescadors a Viana do Castelo
Eurovelo1. Portugal. Etapa 14. Vila do Conde- Caminha14 04 2017 

El recorregut s'inicia des de la ciutat de Vila do conde. Seguim cap al nord per arribar a Viana do Castelo. 

Segueixo per Viana do castello. Davant del mar, el que va fer que la història de Viana, una església barroca guarda la imatge de la Mare de Déu de l'Agonia, la devoció dels pescadors. 
En aquesta ciutat també es pot visitar el port pesquer i veure la sortida dels vaixells de pesca. 

Esglesia del Camí Portugues
El recorregut, sempre segons el camí de Sant Jaume, es fa pesat quan deixa les pistes bones per seguir camins a peu. Jo des de Vilana do Castello a Caminha ho he fet per la N13, acompanyat de ciclistes que feien la seva sortida de divendres sant. Sols he deixat la carretera a les poblacions que anat trobat.

Retol de Caminha
M'ha cridat l'atenció que a Portugal el divendres sant el celebren fent dissabte, doncs he trobat molta gent netejant amb mànegues les façanes de les cases, i a les poblacions tots els comerços eren oberts. 
Gairebé al final de EuroVelo1, Ruta de la Costa Atlàntica, es troba la ciutat de Caminha. Fortificada ciutat fronterera a la desembocadura del riu Miño, amb magnífiques platges, paisatges de rara bellesa, muntanyes i rius, una veritable diversitat de paisatges, aquestes terres són riques en termes ambientals, paisatgístics i naturals, el patrimoni i els recursos culturals. El patrimoni històric podem assenyalar a visitar la Torre del Rellotge, la catedral, la font i l'Església de la Mare de Déu de l'Assumpció. El patrimoni natural de ressaltar l'estuari del riu Miño. 

Estuari del riu Miño
Tornada a casa. Caminha, Valença, Tui, Guillarei, Barcelona, Puigcerdà. 13 i 14 04 2017 

Després de fer un tomb per Caminha, a l'estació, he agafat un tren que porta fins a Valence, el revisor no m'ha cobrat, visca tu. 



Caminha
Valença, he creuat el pont entre Portugal i Espanya, darrera foto amb la bici, segueixo cap a Tui. Travesso sense parar i vaig cap a l'estació de Guillarei per veure si puc arribar per agafar el tren Hotel que surt a les 2/4 de 6 de Vigo i va fins a Barcelona. Si no puc agafar aquest, en ser setmana santa, ja no tindre transport fins diumenge a la nit amb bus o dimarts amb tren ambdues opcions des de Santiago de Compostel·la. 




Pont sobre el Miño entre Valenca i Tui
Adeu Portugal
En arribar, el cap d'estació diu que falta una hora per passar el tren però que tinc d'embalar la bici. Dues bosses d'escombraries grans, un rotllo de plàstic de film i 6 brides fan el miracle. 

Bici embalada

Bitllet a punt
 A 2/4 de 7 pujo al tren-Hotel direcció a Barcelona Sants, arribaré demà a 3/4 de 9 del matí.





Powered by Wikiloc

Comentaris