Vélodyssée 2016. Viatge en tren. La Tour de Querol, París, Morlaix

La bici amb plaça al TGV
Viatge en tren. La Tour de Querol, París, Morlaix

Divendres 12 i disabte 13 Agost

Avui comença una nova aventura que fa anys tenia referenciada al bloc. Veélodyssée. La part francesa de l'Eurovelo 1, recorregut d'uns 1200 km al llarg de la costa atlàntica de França, entre Roscoff i Hendaia.
Surto de l'estació de tren de La Tour de Querol a les 8 de la tarda. Tinc una plaça de llitera reservada, així com una plaça per la bicicleta.
El viatge dura 10,5 h que aprofito per llegir i repassar les etapes que fare els 14 dies vinents, i dormir si es pot.
Arribo a París a l'estació d'Austerlitz a 2/4 de 7 del matí. Descarrego la bici i les sarries, començo ha de pedalar per París per tal de desplaçarem a l'estació de Montparnasse. Només dues hores per estar a Paris. El TGV cap a Morlaix surt a 2/4 de 9.

Carril Bus Bici Paris 7del mati
Paris un dissabte a les 7 del matí és buit i pel carril bici/bus només circulo jo i algun autocar. Amb poc més de 25 minuts arribo a l'estació. Ara cal esperar, prenc un cafè i un croissant, per veure la via que sortirà el tren. Finalment és a la via 2.
En arribar al tren, el revisor diu on he de deixar la bici i el meu seient. Dins el compartiment som dues bicis , amb els corresponents ciclistes. Cal fer menció que no es poden pujar bicis al TGV sense tenir-ho reservat, i molts no gaudeixen de l'espai per les bicis.

Torre Montparnnasse
El trajecte fins a Morlaix esdevé entretingut, perquè coincideixo amb un jove Francès que també comença la Vélodyssée. Comentem les nostres aventures. Ell l'any 2015 va dur a terme l'Eurovelo 6 des d'Àustria fins al mar Negre.

Buscan el TGV que amb dira a Morlaix
El tren arriba a Morlaix amb retard. En deixar l'estació vaig cap a l'alberg on he reservat allotjament per deixar les sarries. Surto a fer u tom pel poble, aprofito per dinar. Tot seguit vaig a l'oficina de turisme per veure si tenen la guia que m'ha facilitat el company del tren. Segueixo cercant i a la llibreria del poble la trobo, serà una bona eina. La Vélodyssée. L'atlàntic amb bicicleta de Roscoff a Hendaia.

Un sopar lleuger i a dormir que demà comecem.

El viaducte. Morlaix.

Comentaris