Eurovelo 1. Vélodyssée 2016. Etapa 00. Roscof Morlaix

Tot comença a Port de Bñpscon Roscof
Diumenge 14 Agost
Amb llevo, avui no cal arreglar les sàrries doncs he quedat amb el Joan que ens trobarem a l'estació per anar a Roscoff i Tornar a dormir a Morlaix.
Un tom pel poble, avui diumenge tots els establiments comercials són tancats. A les 10 agafo el tren cap a Roscoff. Es un tren ple de turistes que combinen Bus, tren i vaixell, amb visita a la illa jardí de Batz. Al llarg del trajecte una guia ens va comentant les característiques tant del tren com de la zona, especialment famosa pels seus cultius d'horta, menció especial a les carxofes.
A les 11 arribo a Roscoff, un recorregut i a esperar. A la 1 del migdia i el company Joan arriba amb el tren segons l'horari previst.


Emplenant l'ampolla d'aigua.
Ara sí que comencem la nostra aventura. Ens encaminem al port de Bloscon, punt d'arribada de Eurovelo 1 de la Gran Bretanya. Anem a fer una foto de l'extrem més al nord de la Vélodyssée, el Joan com acostuma emplena l'ampolla d'aigua.
Seguim un recorregut turístic pel poble de Roscoff amb el seu campanar i façana marítima molt ben conservada.


Vora el mar


els camps de carxofes
Sortim de Roscoff per carretera poc transitada, passem petits llogarets i arribem a Saint Pol de León. Seguim ara per camí, sempre prop del mar, entre vaixells i camps d'horta. Cal destacar el ben senyalat que és el camí de la Vélodyssée així com lo tranquil que són les carreteres i camins que transitem. El recorregut és d'un 35 km, curt, però suficient per començar d'escalfar motors.

Fabrica de tabac de Morlaix

Maison de la duchesse Anne Morlaix
Som a Morlaix, on fem un recorregut turístic i sopem. Demà serà una bona etapa.

Les dades del dia Clica

Comentaris