Passejada amb bicicleta, de Manresa a Pinós


Sostre entrada Santuari de Pinón
Sortim de Manresa direcció St. Joan, el creuem i enfilem cap a Montconill. Creuem el pla de Montconill i pla de la Llauna cap a cal Veixiner. Anem pujant prop del torrent de Fontanet, deixem els masos de cal Guinard, Cal Jordà. Comencem la pujada encimentada. Al pocs metres la deixem per seguir el camí a la dreta. Pel bosc cel Puig i hort de Comallonga arribem a Cal Manel. Ara seguim els senyals del GR.-3 fins a Camps.

Creu Grossa de Castelltallat

Aprofitem per omplir d'aigua i fer un mos. Reprenem el camí sempre de pujada. Per la pista de cal Puxo. Som a la serra de Castelltallat. Anem molt bé de temps, en lloc de baixar directes cap a Prades fem una marrada i arribem sota l'església vella de la Molsosa. Tonem a pujar de valent. A cal Ponç seguim el GR.-7 i ja no el deixarem fins a creuar Pinós i el santuari de la Mare de Déu de Pinós. 

Santuari de Pinós
Panoràmica des del mirador.
Parada i fonda. Després de les fotos de reglament a la Rosa dels vents podem gaudir d'un excel·lent dinar. 


Reprenem l'excursió, i ara de baixada arribem a Vallmanya. Anem de baixada fins al pont de les dues aigües anem direcció de Castelltallat anem a trobar la caseta del Oliva. Ara anem de baixada i algun que altre repetjó anem seguint per la part alta de la riera de Coaner. Deixem enrere, encara que a sota nostre, Claret de Cavallers, Coaner. Seguim per la serra de Torribalta i finalment de forta i pedregosa baixada, arribem a la riera de Coaner. 
Coaner a vol d'ocell
Deixem Súria per la carretera aquesta hora amb mol trafic, gens recomanable, fins a Callús i Manresa. 

La sortida d'avui és llarga i amb forts desnivells sempre per camins i en alguns casos pistes rurals enquitranades. 

Molt recomanable per les excel·lents vistes que gaudim des de Pinos i també de la serra de Castelltallat 

Que ho gaudiu.

Powered by Wikiloc

Comentaris