Camins Naturals




Enllaç interessant per tal d'organitzar les nostres rutes. Ens aporta una gran quantitat de propostes de camins, vies verdes... a diferents indrets de la península.

Des de l'any 1993 el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha construït, dins el Programa de Camins Naturals, aproxidament 8.800 quilòmetres de camins naturals al llarg de tota la geografia espanyola.

En col·laboració amb altres administracions territorials que s'encarreguen a posteriori del seu manteniment, els camins naturals construïts pel Ministeri sobre antigues infraestructures de transport i dedicats a usos senderistes, ciclistes i eqüestres, permeten l'acostament de la població al medi natural, promovent el coneixement de la natura i els paisatges, així com el desenvolupament rural.

Antigues vies de ferrocarril, canals, camins de sirga, vies pecuàries, sendes, i fins i tot antics camins públics tornen a ser utilitzats per una població que demana cada dia més el contacte amb la natura i disposar d'espais tranquils en els quals pugui exercir activitats recreatives i esportives allunyades del trànsit motoritzat. Aquestes infraestructures que van tenir el seu paper històric en el desenvolupament econòmic, tornen a recuperar el seu paper en el medi rural a través d'usos sostenibles en el medi ambient, permetent a la població el contacte amb la natura.


Comentaris