Camí Catala per St Joan de la Penya. 4 Maig. Santa Cilia de Jaca- Monreal

Sos del Rei Catolic
Camí aragones. De Santa Cilia de Jaca a Monreal

Avui començo a pedalar pel anomenat Camí Aragones que va des de Somport fins a Puente la reina Gares. 164 km i 27 Albergs.

4 Maig. Santa Cilia de Jaca, Ruesta, Sos del rey católico, Sangüesa, Monreal.
Avui el dia fa cara de pluja. Deixo l'alberg que son prop de les 8. A puente La Reina, cafe i un croisant que fan que el cos es posi en marxa.
Deixo el camí que va cap a Arrés i Ruesta. No i a carretera per conectar els pobles. Segueuxo per la carretera de Pamplona, fins a Verdún es poc transitada, i un cop s ajunta amb l'autopista no queda mes transit que algun enginy agricola de la contrada. Quan veig un gran pont que creua el riu Aragon, deixo la N 240 per seguir la comarca A 1601, actualment, degut a les obre de recreixement del panta de Yesa, esta en molt mal estat. Parada per  esmorzar al bar alberg de Ruesta. Torno a ser sobre el camí.
Puerto de Cuatro Caminos
Despres d’esmorzar tin pensat fer una marrda per Sos del Rei Catolico, docs encara que no ve de pas uns pocs quilometres amb permeten de fer una interesant visita.
Un cop amb les piles carregades toca uns quilometres de pujada, son uns 12 quilometres fins el coll de cuatro caminos. Ara toca cara avlla, pero, Sos del rey Catolico es dalt del turo. Tornema a pujar. La visita s'ho val. Tan la poblacio, amb forces restes mitjavals com les vistes del paisatge.
Arribo a Sangüesa a l'hora de dinar. En un forn agafo una barrer de pa i xacolata, i aquest sera el dinar d'avui. Deixo Sangüesa i ara tocan dos ports dels de veritat. El recorregut va per bones carreteres. Deixo enrera Aibar per una carretera amb forta pujada. I al trobar la N 2420 torna tocar de Pujar. Arribo al alberg de Monreal. Es alberg municipal i es ple.
Una bona dutxa i un tom pel poble,un reconfortant sopar i a Dormir. 
Alberg de Monreal

Dades del dia. Pedalat 7h 8m. Recorreguts 110, 34 km. Ascens 1500m

Comentaris