Pel camí ral de Manresa a Vic.

Foto del Ajuntament de Calders. Plafo de Camí Ral Manresa Vic


Transitarem per: Manresa, El Llobregat, Sant Benet de Bages, Navarcles, Les Tapies, Can Vila, Cabrianes, Santpedor, Sant Fruitós.

La sortida d’avui segueix per camins i corriols de bon fer.

Descripció.
Surto de Manresa cap al Guix i segueixo pel camí de Viladordis. Baixada fins a trobar el Riu Llobregat a zona dels tres Salts. Avui baixava més ple d’aigua que mai. Segueixo vora el riu pel canal de la Mina i la caseta de la Mina. La resclosa aquesta es plena de bat a bat.
En arribar al pont de les Generes, segueixo el corriol cap a Sant Benet. Aquí el fort vent, ha tombat un arbre i cal passar per vora del camp.
Arribo a Navarcles pel pont de Sant Benet de Bages. Travesso Navarcles fins a la zona del llac. Forta pujada pel camí del Galobart. Segueixo el corriol cap al mas de l’Oller on creu la carretera.
Sóc sobre el Camí Ral de Vic a Manresa, el tram del terme de Calders, que estan recuperant i senyalitzant. Passo les tapies i aprofito per llegir el nou panell que explica l’història del mas.
En arribar al torrent de les Tàpies segueixo cap a Can Vila, Artés.
Ara de baixada pel pla de Matacans, Can Vila i Sant Hilari Vell. Els plans,encara son força enfangats de les fortes pluges de fa uns dies. Pel camí Ral d’Artés a Cabrianes, arribo al Canet.
Segueixo la carretera B 430 al llarg de 2 K fins a trobar el trencant del Cementiri de Cabrianes. Per cal Oliva arribo a cal Josetxo on aprofito per fer un most.
Reprenc el camí. Segueixo pel Lleó. Pujada cap al poblat Ibèric del Cogulló. Per sota la muntanya de sal vaig cap al serrat dels Emprius, el serrat dels Morts, corriols de L’Hivernal. Pr. 131.
Deixo els corriols a Santa Anna de Claret. Travesso el Riu d’Or pel pont Penjat. Ara el camí transita per cal Hortala. A sant Iscle, segueixo la Séquia i pel Parc de L’Agulla torno a Manresa.

Recorregut amb poca dificulta ni física ni tècnica, assequible a tothom.


Que ho gaudiu.

Comentaris