X Setmana Europea de cicloturisme. MURTOSA- PORTUGAL del 6 al 12 Juliol 2014


L'ajuntament de Murtosa rep del 6 a 12 juliol 2014 la X Setmana Europea de Cicloturisme, una iniciativa promoguda per la Unió Europea de Cicloturisme (UECT) i per l'Aliança Internacional de Turisme (AIT), organitzat, localment, per la Federació portuguesa de Cicloturisme i per l'Ajuntament de Murtosa. 

El cicloturisme és una activitat esportiva, recreativa que pot ser exigent si es vol, però també, accessible al ritme i gust de cada un, sigui quina sigui la seva edat o preparació física, així com la qualitat de la seva bicicleta i equipament. 

La Setmana Europea de Cicloturisme es du a terme cada any en un dels països membres de la UECT i AIT. En l'any de 2014 s'ha triat Portugal, més concretament Murtosa, sent el seu ajuntament amfitrió. 

Aquestes trobades possibiliten que els ciutadans europeus s'ajuntin i celebrin la seva passió comuna per les bicicletes, al mateix temps que descobreixen les especialitats regionals dels països d'acolliment en una setmana veritablement multicultural. 

El programa de trobades cicloturístics proporciona als participants un munt de descobertes turístiques, gastronòmiques i culturals, així com possibilita animació nocturna tots els dies i visites optatives a punts d'interès fora de la àrea territorial d'Aveiro. 

Voltan la Ria d'Aveiro
7 juliol - RIA RUTA Aquesta ruta dóna la volta a  la Ria d'Aveiro, la gran llacuna que uneix a tota la regió d'Aveiro i té el seu cor en Murtosa. Al llarg de la ruta, que passa pels municipis de Murtosa, Estarreja i Ovar molts embarcadors i ancoratges per descobrir que són testimonis de la intensa relació entre l'home i la Ria i recordar el moment en què la llacuna era la veritable forma de comunicació a la regió, on tots surten i arriben. La Ria de Aveiro és també un dels ecosistemes humits més importants d'Europa, on es pot, en diferents èpoques de l'any, més de 200 espècies diferents d'aus. El passeig al llarg d'uns 100 quilòmetres en permetre un contacte privilegiat amb la naturalesa i la immensa bellesa d'un sol territori

Famoses ceràmiques de la regio.
8 juliol - MUNTANYA RUTA  Aquesta ruta és el desafiament més gran en termes de terreny, per als ciclistes i mostra els diferents paisatges de la regió d'Aveiro. Una distància d'unes poques desenes de quilòmetres ens fan passar  de la plana costanera a l'altura de la muntanya. El paisatge de muntanya és el principal atractiu d'aquesta ruta, que penetra en les ciutats i pobles, i passa a través d'alguns llocs de peregrinació de la regió: La nostra Senyora de la Salette, i La nostra Senyora de la Serra de la Salut a Vale de Cambra són dos exemples. Al llarc del recorregut un dels llocs més bells del paisatge muntanyenc:  a Cabreia en Silva Fosca, amb la seva extraordinària cascada.

Ferrys de cicloturistes
9 juliol - RUTA ESCUMÓS I el LLETO.  Lleto i e espumos de Bairrada són dues marques de la regió. Per esbrinar-ho, els ciclistes han de recórrer la ruta més llarga de la Setmana Europea,  que té el seu punt més meridional a la Cúria. Arribarem fins l'epai de Bairada que dona nom  ala regio. Abans d'arribar-hi, el pas pel Museu del Vi a Anadia, és obligatòria. I pel fet que les bicicletes són, després de tot, la raó principal del nostre esdeveniment, el recorregut també ofereix una visita a Orbita, en Agueda, on es fabrica la bicicleta de lloguer de París - el Velib - i el Velòdrom Nacional a Sangalhos. Al llarg de la ruta hi ha molts restaurants on el porc és el rei, a l'espera de la visita dels ciclistes. Es proposa la visita del Museu Marítim de Aveiro, que és l'únic aquari de bacallà prop del final de la ruta. Al tornar d'una experiència gastronòmica intensa, s'atura a Vista Alegre - Una de les fàbriques més antigues de porcellana del món encara en funcionamen.

Visita d'una cava d'Oporto
11 de juliol - PORT RUTA DEL VI. Aquesta ruta ens dirigeix ​​cap al nord al llarg de la costa, a Cais de Gaia, per a una visita als cellers de vi de Porto, que gaudeix vora del riu  de un paisatge urbà extraordinari. En el camí, els ciclistes faran un recorregut per la franja costanera dels municipis de Murtosa, Ovar, Thorn i Gaia, amb una incursió d'algunes de les més famoses zones costaneres de la regió. Ai tornar,  proposta per l'interior. Una visita a Santa Maria da Feira, pujada al castell és gairebé obligatori.

Pasejada en baixell pels canals d'Aveiro

12 de juliol - ATLANTIC RUTA. Aquesta ruta discorre per la costa, passant per algunes de les millors platges de la zona. Més enllà de l'aspecte turístic, la ruta ens acosta a la cultura dels pobles de la mar, amb una visita a alguns llocs emblemàtics que celebren el record del que va ser i continua sent una de les activitats econòmiques més importants de la regió: la pesca . Èmfasi en la visita a la ciutat d'Aveiro, capital de la regió, on la Ria entra a l'interior de la ciutat, a través d'una xarxa de canals, recorda altres com Amsterdam o fins i tot Venècia.

Les Fotos

Comentaris