Travesia del Pirineus en BTT. Variant per la Cerdanya. Circular en 4 o 5 tapes.

A la 2º edició del llibre, La Travessia del Pirineu en BTT. El Jordi Laparra proposa una variant per la Cerdanya.

La proposta és seguint el llibre de la Transpirinenca fer una ruta circular.  
La ruta tradicional:
La variant de la Cerdanya.

Primer dia.
Començarem a la collada de Toses per tal d’evitar la pujada de Planoles a la Collada.
Farem de pujada fins al cap de la Costa Rasa, una lleugera baixada fins a Molina Mesella la forta pujada ens dura a Coll de pal. Sensacional baixada seguint el Gr. 150 ens deixa a Baga bon punt per menjar i dormir.

Segon dia.
Seguim la guia de la transpirinenca en BTT de Bagà a Noves de Segre.
L’etapa transcorre per pistes amb força desnivell però Fàcils. Només sortir de Bagà comencem a pujar fins a coll de Bena i Coll de Torn. Ara una llarga baixada ens du a Josa de Cadí, Tuixén, la Vansa i la Barceloneta. Tornem a pujar el sensacional coll d’Arnat. Darrera baixada cap a Castellar de Tost i Noves de Segre.

Tercer dia.
Seguim la guia. Etapa 6 de Noves a Llavorsí. Nosaltres seguirem fins a Sant Joan de L’Erm. Aquí seguirem la proposta de la variant Cerdana que va de Sant Joan de l’Erm a Cap de Rec. A la Farga de Moles farem el final de la tercera etapa.
L’etapa circula per pista i en mig de boscos. Travessarem llogarets de Cassovall, Pallerols, Canturri fins a Sant Joan de l’Erm. El refugi de la basseta ens permet de recuperar forces i continuar. lleugera baixada fins al riu Santa Magdalena i l’esforç darrer fins a creuar el coll Creu de Ras de Conques. De franca baixada fins a la Farga de Moles. Podem gaudir de clars exemples del Romanic Català a Sant Martí d Ars amb el seu campanar rodó.

Quar dia.
Sortim direcció Arcavell. Baixada a Bescaran i ara queda la més forta del recorregut que ens dura a creuar el coll de la Font d’Aristot a 2.200 m. Ara ja tot baixa per les estacions d’esquí de fons de Arànser, Lles, i per Coborriu de la Llosa arribarem a Martinet final de l’etapa. Avui l’etapa és llarga i amb fort desnivell. 


Cinquè dia.
Sortim de Bellver pela plana cerdana. Creuem el pobles de Baltarga, Sampsor, Sanavastre, Queixans. Ara la pujada per bona pista ens du al pla de les Forques fins a trobar la carretera de la collada de Toses, per la carretera fins al principi del nostre recorregut.

La mateixa proposta en quatre dies seria començant a Baga i enganxar la primera i cinquena etapa.

Per tal d’evitar qualsevol dubte al llarg del recorregut és recomanable de dur la Guia:

la travessia dels Pirineu en BTT de Jordi Laparra.


Powered by Wikiloc

Comentaris