Primavera 2014. Dia 7. Etapa Reina. Sant Carles de la Ràpita, Delta de l'Ebre, L’Ametlla de Mar. 6 06 2014.



Sant Carles de la Ràpita. Platja Molinet
Primavera 2014.

Dia 7. Etapa Reina. Sant Carles de la Ràpita, Delta de l'Ebre, L’Ametlla de Mar. 6 06 2014.

Avui el recorregut transita per: Sant Carles de la Ràpita, Platja del Molinet, L’encanyissada, Poble nou del Delta, platja dels Eucaliptus, La tancada, L’Eucaliptus, Els Muntells, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Muntell de les Verges, Far de Buda, platja de Riumar, Riumar, La Cava, La bassa Roja, platja de l'Arenal, L’Ampolla, Cap Roig, Perelló Mar, cala de l’àliga, platja de la Lonya, L¡Ametlla de Mar.

Quan obro la finestra de l’habitació, sorpresa, encara que les previsions del temps anuncien calor, es força nuvol. Vaig a esmorzar i som-hi.

Canal de la Gola. L'Encanyissada
Vaig direcció a l’Encanyissada i Poble Nou del Delta. Només sortir de Sant Carles, a la platja Molinet, m’aturo a fer la foto de les barques, el cel i el mar es confonen però veurem com surten les fotos. El darrer cop que vaig ser aqui, setmana santa 2012 de Manresa al delta del Ebre, no vaig poder gaudir-ne per la pluja. Avui espero que el dia sigui millor.

Ocells a les Salines de S. Antoni
Segueixo pedalant, a esquerra l’Encanyissada, a dreta camps d’arròs, un color verd intens. Creu el Poblenou del Delta. La tancada encara és lluny. A la zona dees salines de Sant Antoni
és ple d’ocells, una visió sensacional, no dono l'abast a fer fotos, filmar, gaudir de l'entorn. Arribo a la platja del Trabucador. Segueixo per la platja dels Eucaliptus cap a la Tancada. Al mirador dels ocells és ple de turistes.

Tipica barrca.
Pel canal dels eucaliptus arribo als Muntells. Entro a fer un cafè, i demano indicacions per Sant Jaume d’Enveja. El proper a la dreta i tot recta. En creuar el canal de la dreta de l'Ebre, coincideixo amb un Sr. Canaler, que treu brossa del canal, m'ha fet cinc cèntims de l’història dels arrossars i els canals, ha estat un rato encisador puguen escoltar aquestes vivències.

Lo riu a Sant Jaume d'Enveja
A Sant Jaume d’enveja un carril bici porta fins a l'Illa de Buda, el deixo per un altre dia. Travesso El Riu pel pont nou. Segueixo vora el canal de l’esquerra del Ebre fins al Muntell de les Verges i el Far de Buda. Bons records del camí de l'Ebre.

Desembocadura de l'Ebre. Far de Buda
Torno a Deltebre per l’altra banda del canal. Ara per carreteres secundaries, m’apropo al port del Fangar i l Ampolla.

Carril bici de la zona del Delta.
Carril bici LUXE
Es mes de les 3h, hi ha passat el mati xalant de valent. Vaig a fer un most al primer quiosquet de l'Ampolla i torno a reprendre la sortida sempre vora del mar,
Cala de l'Àliga
platja la Lonya
Sorpresa per accedir a la platja la Lonya
Arribo a paratges insòlits, per la tranquil·litat, aquestes latituds. A la Cala de l’Àliga aprofito per refrescar me a la Mediterrània. Reprenc el camí i a la platja de la Lonya torno a parar i gaudir del sensacional entorn.
L'Ametlla de Mar
L'Ametlla de Mar




Gaire bé es fa de nit amb tanta platja. Arribo a l’ametlla on m’allotjaré avui. Hotel del Port.


Si una etapa de les 9 que he fet durant aquests dies es pot classificar de reina, de ben segur que és la d’avui, encara que curta, ha estat un continuo despertar dels sentits, de tots, vista, olfacte, oïda, tacte, gust. De ben segur, la recordaré entre les millor de tota les aventures cicloturistes.

La Traça a Wikiloc: Clica

Les fotos:

Comentaris