Seguint la sèquia i el Llobregat fins Navàs.

La sèquia a Balsareny
Aquest mati el dia amenaça pluja, com som pocs i cal recuperar se del grip, decidim fer un recorregut fàcil. Anem a prendre les aigües a Navàs.

Recorregut mes pla possible. Anem seguint el Llobregat per Sallent, Balsareny, aquí el antic carrilet i Navàs.

Esmorzar al punt de costum. Navàs.

En tornar seguim un camí vora el Llobregat creuant colònies, podria ser la contnuacio de la ruta de les colonies fins Balsareny. Cal Rata, el Lledó de Sobreroca i passem per la cinglera sobre el Llobregat del serrat del Lledó. Nosaltres l'hem batejat amb el nom de “ Solució als problemes”. Arribem a Sant Esteve, colònia realment fantasmal, Cal Gep, i la Rebeia. Ara el corriol esdevé camí i pugem cap a cal Obradors, cal Roqueta. Tornem a seguir el corriol vora el Llobregat, cal Mestres i fins a la Resclosa dels Manresans. Anem seguint la sèquia fins passat Balsareny.
La resclosa dels Manresans, La Sèquia Balsareny
Quan hem deixat ennrrera de Balsareny la pluja ens ha fet acte de presencia i no tenia pinta d'escampar. Decidim de deixar la séquia i per la carretera fins a Sallent i d'aquí a Manresa.

El recorregut es assequible i pla. Lunica dificultat es que caltra esta atent al serrat de Lledó dons el corriol transita vora el balç. També cal estar aten vora el Llobregat i la sèquia.


Com atractius turistics cal destacar la Resclosa dels Manresans, la sèquia de Manresa, el castell de Balsareny, cal esmentar la festa popular "els traginers de Balsareny", i la transèquia.


Comentaris