Va de ccorriols. la sèquia, el Galobard, el Canadell, el Moli del castell, le de Bellvei, el del Serrat del vintro, el de les Generes, el de les tines-

Sortim del parc del parc de l Agulla, per tal d'evitar fer el recorregut urba per Manresa. Recorregut es per la zona N del Bages fins Calders i Mussarra. El parc de l'Agulla diusposa d'una bona zona de parquing i serveis.

A les 8 surto del Parc de l'Agulla, seguint la Sèquia cap a Sant Iscle, creuem  Riu d’Or el creuem i passem la C-25 . Segueix pel camí a Les Oliveres. Bosc d’Olzinelles i cap el Pont de Cabrianes per on travessem el Llobregat. Comencem  camí i segueix amb un  corriol del Galobart fins a trobar el camí de l’Oller. Les Tapies, el Canadell. Aquí comença un altre llarg corriol que amb suau pujada i paral·lel a la carretera ens deixa  a l'urbanitza cio La Guàrdia, seguim fins a Calders.

Calders podem aprofitar per rehabituallarnosals diferents establiments i comerços del poble, doncs encara queda un bon tros de camí

Marxem de Calders per la carretera cap  a Monistrol de Calders, la seguim fins la segona raconada, el Torrent de les Fonts. Cal deixar la carretera i seguir per sota del pont, la deixem.  Seguirem un corriol per sobre del torrent molt aeri, cal fer atenció. Ara el camí camí que pel costat del moli del Castell i seguint vora el riu ens du al moli de  Bellveí. Aquí pode triar dues opcions o el corriol que puja molt dret i en algun punt caldrà empènyer o seguim per la casa nova de Bellvei (pots veure el traç) i per un camí mes assequible, també molt dret ens dura Prop de la Mussarra. Al Serrat de Montbrú  comencem a baixar per un llarg i entretingut corriol pel Serrat del Vintró,  i el Serrat dels Alous  fins trobar la riera de Talamanca.

Anem a trobar la crade Talamanca i seguim direcció de Navarcles a trobar el corriol que per sobre la Riera de St. EEsteva ens dura a les Generes. Ara agafem un altre corriol molt entretingut i aeri per sobre de les tines ens tornara al Llobregat. Anem direcció Navarcles fins prop de la cassa de les maquines . El grau,  El guix i novament el parc de l Agulla.

Penso que es un dels recorreguts de la contrada que ens farà gaudir de valent per la gran quantitat de corriols que ens anirem trobant aixi com lloc turístics que ens permetran fer un petit descans i gaudir de l'historia de les pedres.

Tambe podem gaudir de sensacionals masias al llarg del camí . Mas d'Olzinelles, les Tapies, el Canadell, Calders  poblacio amb tots els serveis de restauracio. El moli del Castell, Moli de Bellvei, masia de la Mussrra, masia de les Tines.

A la publicació del bloc "Sortida a Mussarra i Monistrol de Calders" pots veure mes recorreguts que he fet en altrés ocasions i que també transiten pels mateixos indres.

Espero que gaudiu l'excursio.

la traça a Wikiloc

Comentaris