Recorregut pla pel Pla de Bages.


El recorregut té una distància d'uns 50 km i està dissenyat en forma de volta. Transcorre en algunes de les seves parts pels termes municipals de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Calders, Artés, i Sallent.

Sortim de Manresa, davant la FUB, seguim carril bici cap al Parc de l’Agulla. Seguim la séquia, la creuem en diverses ocasions. La deixem definitivament al Pol. Industrial de la carretera de Berga.

Creuem l’eix, anem seguint els plans del mas D'Olzinelles fins creuar el riu Llobregat al Pont de Cabrianes. Seguim prop del Llobregat fins a arribar a la Colònia Gàlobar, arribem a Navarcles.

Toquem Navarcles per la zona del llac, sortim seguint el camí de Sant Jaume. Xerrant i apartant la boira seguim pels plans de les Tàpies, creuem el torrent de les tapies. Seguim pel camí a la dreta força malmès i pedregós, que segueix pel forn de la Calç. A la font Careta de Torrecabota ara de baixada el camí ens du per la paloma i el bosc del Canonge fins a Artés

Artés, al parc del Torren aprofitem per recuperar nos del esforç i gaudim d’un bon esmorzar.

Deixem Artés pel Carrer de Barcelona, seguim pel camí de Can Vila, segueix entre vinyes,perdent les darreres fulles que ja fa dies que groguegen. Anem per les Comarses fins Sant Hilari Vell.

Seguim cap al torrent de les Torres , creuem pel mas Canet fins a arribar a la Cra. B 430 entre Cabrianes i Artés. Seguim fins a creuar la riera Gavarresa.



Ens enfilem fins a Magrans i seguim sempre per camí fins a Cal Mateu, passem a tocar el cementiri de Cabrianes, el majestuós mas L’Oliva i pel pla de Manyaners som a Cabrianes on travessem de nou el Llobregat.

Som a l'espai Fluvial de la Corbatera. Paratge on podem gaudir de diferents hàbitats fluvials en poc espai. Som a l’aiguabarreig del Llobregat i la riera Gavarresa.

Deixem el Llobregat i tornem a enfilar nos ara cap al pla de Terradelles, Sant Ponç, plans de Santa Anna i segui per costat de la C 25 fins novament al parc de l’Agulla i pel carril bici al punt de sortida.

La ruta finalitza al mateix lloc on l'hem començat.
Cal destacar dis el recorregut “ El centre d’art contemporani i sostenibilitat El fon de la calç", al terme de Calders. A Sallent "l’espai fluvial de la Corbatera".

Recorregut encara que llarg és assequible a tothom doncs transita per camins fàcils de fer i molt pla.

Nosaltres hem gaudit de la sortida El Ramon , Adolf, Salva, Elias, Antoni N, Antoni i jo mateix.

El recorregut.

Comentaris