La 75 ena setmana federal de Cycloturisme. Nantes del 4 al 12 agost de 2013


Un any més i en van 8 torno a la setmana Federal de Cyclotourisme.


Què és una setmana federal ?
La setmana federal internacional és una concentració de cicle - turistes que té lloc cada any en una regió diferent de França . Reagrupant de 10.000-12.000 participants , permet a les famílies , a clubs o amics compartir itineraris per bicicleta i per a marxa que posen en valor la riquesa turística d'un departament . Nombroses nacionalitats estan representades , sobretot europees .
La primera edició va tenir lloc el 1927 a Castellane ( Alps de l'Alta Provença ) .

Nantes, ciutat d'acollida de la SF 2013 ...

En Nantes , el 2013 , tindrà lloc la primera Setmana Federal en Loire Atlàntica . Aquest departament ric en diversitat urbana i rural és una invitació per viatjar . Al País natal de Jules Verne , la 75 Setmana Federal serà més que un " Extraordinari Viatge a Nantes " .
En Nantes els desplaçaments en bici estan facilitats gràcies als 388 km de vies per a bicis . Triada "Ciutat Verda Europea " el 2013 , "Aquest reconeixement a nivell europeu , demostra que la via nantesa cap al desenvolupament durable s'ha fet realitat " .


Quin programa ?

"Dia , una invitació per descobrir les riqueses de la Loire Atlàntica , entre paisatges , cultura i història ... o l'oceà , la Loire i els seus castells "

Cada dia , milers d'home , dones i nens , es llançaran a la descoberta de carreteres , camins sendes i altres vies verdes o per a bicis de Loire Atlàntica per descobrir la ciutat natal d'Ana de Bretanya , de Jules Verne o de Jacques Demy ... i dels seus voltants , mosaics de paisatges , de cultures i de terrers diferents . La Loire es passeja des Ancenis fins a Saint Nazaire en un ample estuari , les seves aigües acompanyen el ritme de les marees de l'Oceà Atlàntic abans de reunir-se amb el mar ...

1 - Vall de la Loire
Des del Pont d'Ancenis fins als pobles de pescadors prop de Varades , els paisatges panoràmica mics del Castell de Oudon fins als flancs de la Varenne , la Vall de la Loire ofereix una diversitat excepcional tot el llarg del riu salvatge ...


2 - Canal de Nantes a Brest
Seguint el Canal de 360 km de llarg , passejants i navegants es creuen fàcilment en alguna de les 236 rescloses . Més enllà , el bosc del Gâvre , que s'estén sobre 4 hectàrees , revela els seus secrets amb els seus museus o ofereix un simple passeig a la natura ...

3. Gerande i parc Natural de Brier
Patrimoni únic del Departament , estès sobre 2000ha , les salines reuneixen paisatges sorprenents, art ancestral i gastronomia . Al cor d'aquest espai natural , Guérande i les seves muralles s'aixequen al voltant d'una ciutat medieval fortificada que revela la seva Història .

4 - El Llac de Grand - Lieu , País de Retz
Al sud de la Loire , al país de les galetes Sant Miquel , al País de Retz proposa alhora seves platges de fina sorra als voltants de Sant Brévin - les- Pins o de Sant Miquel -Chef -Chef , sinó també una reserva única a Europa , al voltant del llac de Grand - Lieu , on fan els seus nius prop de 250 espècies d'aus ...

5 - Nantes , ciutat d'Art i d'Història
Ciutat situada a les portes de l'Oceà Atlàntic , travessada pel riu més llarg de França , Nan- tes es distingeix per la seva qualitat de vida i el seu entorn . No obstant això és una metròpoli amb talla humana, on Art i Història han trobat el seu lloc .

6 - La vall del Erdre
El Erdre es distingeix pels seus aiguamolls i els seus torberes que n'omplen riberes , on calma i natura estan privilegiades . A través d'alguns pobles que travessa , el patrimoni arquitectural d'esglésies , castells i molins és ric i variat .

7 - Etapa al País del Muscadet
Les carreteres que travessen la vinya nants del Muscadet , són específiques d'aquest costat de la Loire Atlàntica . A mig camí entre Loia Anjou i Vendea , la vall de Clisson reuneix monuments que permeten viatjar a través del temps fins al segle XI , a través d'una Història apassionant .

La Web de la Federacio Francesa clica l enllaç.

Les fotos.


Comentaris