Festes populars en bicicleta.

L'àliga també volia venir en bici.

A vegades costa de decidir la sortiada del dia, pero avui si que al llevar-me ho tenia clar a primera hora veura els carrers engalanats de Sallent i a mig dia a Berga a la patum.
Sallent enramades.
LesEnramades de Sallent
Destaca la festa de les Enramades, declarades Festa tradicional d'interès nacional. L'origen de la festa de les Enramades de Sallent és religiosa i està vinculada amb el pas de la processó del Corpus. Se celebra a Sallent d'ençà de l'any 1325. El cap de setmana abans de Corpus tenien lloc els actes preliminars de la celebració, consistia en anar al bosc per tal de collir boix, el qual s'utilitzava per guarnir i engalanar els carrers de la població.
Actualment, aquests guarniments han deixat de ser simples per anar adaptant-se a la modernitat i actualitat. Encara no s'han perdut els típics embotits, els quals fan referència a personatges històrics de la vila. Les Enramades foren declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional el 18 de maig de 1999.
La Guita treient foc dels caixals.
LaPatumde Berga.
És una festa tradicional i popular que se celebra a la ciutat de Berga, capital de la comarca del Berguedà, durant la festivitat de Corpus. Consisteix en diferents representacions al carrer i amb la participació ciutadana, a les quals n'és característica la presència de foc i pirotècnia.
L'any 1983 va ser declarada per la Generalitat de Catalunya festa tradicional d'Interès Nacional i el 25 de novembre de 2005 fou declarada «Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat» per la UNESCO[1] i, per aquest motiu, elegida permanent en Patrimoni cultural immaterial d'Espanya.

Recorregut

Comentaris