9. Manresa Cabrianes . Esmorzar de Nadal

Sortida de sol

A France hi ha una col·lecció de llibres anomenada Sentier d’Emile.  Consisteix  en 25 passejades fàcils per volum en un ambient de qualitat, en general menys de 2h30 a peu sense problemes d'orientació: l'etiqueta "Senderisme Emilie" és la garantia de passejos despreocupat, accessible a tots, des de la més primerenca edat als mes grans. Aquesta és la referència per passejades familiars, passejades amb amics, somnis solitaris. La felicitat té alguna cosa amb Emilie ... un passeig suau, una comunió amb l'ànima del país, una atmosfera celebració. Esforci sense arribar a l’esgotament. Cada descripció va acompanyada mapa de la ruta per facilitar el recorregut.
Amb el company Elies ens hem proposat proporcionar unes rutes tenint en compte la mateixa manera de pensar però amb la variant de Bicicleta: passejos despreocupat, accessible a tots, dels mes petits als mes grans. Les rutes de l’Elies. Aquesta és la referència per passejades familiars, passejades amb amics, somnis solitaris.
Aquí us deixem la novena.

La Sèquia.
 Recorregut: Manresa, Santpedor, Cabrianes, Santa Anna,
Temps aproximat 3h 30 m, distancia 40 km, desnivell positiu 400m
Aquest mati  ales 8 a cal Xavi érem:  El Toni, el Tonet,  el Pep, el Ramon, l’Adolf,  el Sava, l’Elias i jo mateix.
Avui toca esmorzar  de Nadal, l’Elias ens improvisa com sols ell sap  un sensacional  recorregut. Comencem i seguim la sèquia cap a Santpedor. Creuem d’esquitllada i anem seguint camins cap  a Riu d’or, el Pinyot, Torrebruna, anem pujant fins arribar als emprius i pla del Gaver. Baixem ara cap el pla dels Abadals, som a la porta de mas Martorell anem planejant direcció del Cogullo. Ara seguim la sèquia que ens apropa fins a Cambrianes i cap als plans de l’Illa on ens espera el Miquel i la Montse per gaudir del nostre esmorzar.
Un sensacional esmorzar una bona xerinola i com que ningú marxa, finalment el Ramon agafa l’iniciativa i reprenem el camí de tornada.


Tornar de sallent a Manresa es un no para, entre el Salva que ens explica les seves aventures i el  Pep  no li espatlla res, anem tornat cap a Manresa. Seguim per la Butjosa i pel torrent de la Sala ens anem a trobar novament la sèquia. Creuem Sant Ponç, plans de Santa Anna, cal Hortolà  i per l’Hostal de l’Arpa, arribem a Manresa seguin els camins del Poal.
Recorregut fàcil i assequible per qualsevol.  Distancia de 40 km amb un desnivell de 500m. Esmorzar sensacional, la festa i al companyia immillorables.
Les fotos clica.




La Traça a Wikiloc.

Comentaris