Esquivant la Canícula. Entre Santa Llocaia i les fonts del Segre.

El sol a punt de sortir pel Coll de Segalera
Sembla que la calor ha donat una lleugera treva i aquesta nit s'ha pogut dormir força mes fresquet que les nits passades.
A les 7 del mati esmorzava per tal de fer una de les sortides clàssiques dels estius a Cerdanya. "Les fonts del Segre", per mi "el pla de la Creu".
La Culassa. Primer raig de sol del mati.
A 2/4 de 8 ja sobre la bici camí d'Err. El sol sembla que vol sortir darrera el Coll de Segalera. Passo Err, Vedrinyans, Llo, aquestes hores ningú al carrer. Al començar la pujada per les gorges del Segre he pensat que fins la Culassa no tindria sol, i tal dit i tal fet. Desprès de travessar la culassa els primers rajos de sol m'escalfaven el clatell pujant capa a Pla de la Creu.
Llo, 1ª estació pedestre dels Pirineus. 
El Carlit al fons, des del Pla de la Creu.
 Al pla de la Creu es ple de rètols de LLo, que informen de la 1ª estació pedestre dels Pirineus, cal fer el que sigui per tal de mobilitzar el personal, m'ha semblat una bona iniciativa per qui vulgui fer una estada per la contrada.
Ara toca baixar, el fre de darrera fa figa, encara queda el de davant. Passo per el refugi de Nuria i aprofito per reomplir l'aigua del bidó. Travesso Err, segueixo cap Gorguja i Llivia. A la botiga del SkiBike. El Franch en un tres i no res canvia els  frens, tot a punt per tornar-hi.
Els darrers esforços del mati amb deixen novament a cassa.

Dades del recorreguta a Wikiloc.

Comentaris