Que va passar el 14 Abirl de 1931?

Pedalem camí de Calaf.

 Sortida de Manresa a 2/4 de 8 amb els companys de l’Esport Ciclista Manresà. Comencen les sortides un xic mes llargues i per això cal de matinar.

El termòmetre marca una temperatura hivernal 4ª uf, quin fred. Ens el fem passar pujant a bon ritme fins Calaf. Aquí sembla que ens acompanya el sol per no afluixa el ven. Anem pels altiplans de l’Anoia, amb les darreres pluges tot l’entorn es verd i al fons una magnifica panoràmica del Pirineus ple de neu com no hi ha hagut en tot l’hivern. Travessem els pobles de conill, Ferran, finalment la Segarra i Sant Ramon a l’entrada del poble un rètol ens adverteix  “l’ Escorial de la Segarra”. Parem davant mateix del  Convent de Sant Ramón dePortell.
Un bon esmorzar i bona xerinola ens reconforta a tots. 
Camp eòlic de Pujalt

Reprenem la nostra excursió. Ara ens dirigim cap a Pujalt, al passar davant del campament República de Pujalt, ona la bandera Republicana que amb crida l’atenció, desprès m’he assabentat de que el 14 d’abril de 1931 es va proclamar la 2ª república.  Seguim pels plans del camp eolic de l'Astor. l' Astor Punt de pas de rutes de l'Anoia. seguim fins troba la cra de St Guim. Desprès de passar per Segur i Sant Marti de Sesgueioles desfem el camí  i retornem a Manresa.
Traça del recorregut a Wikiloc.

Comentaris