Quatre dies per la Plana de Ponent.

Valbona de les Monges

Travessa circular de cicloturisme que discorre en quatre etapes per les planes i relleus occidentals del Principat, en plena conca fluvial del riu Segre, el principal afluent de l’Ebre.

Característiques tècniques.

Itinerari que discorre entre els 124 i 775 m d’altitud, suma 335 km de distància i acumula un desnivell de 3,860 m. Utilitza pistes rurals asfaltades i carreteres locals de baixa intensitat de circulació. 
La  meva intencio es sortir de l’estacio de Cervera i fer les 4 etapes:
Dia 13 Cervera Omells na Gaia
Dia 14 Omells na Gaia Lleida.
Dia 15 Lleida Agramunt
Dia 16 Agramunt S Guim de Freixenet.



L’entorn natural i cultural

Viu el plaer voltant per la Plana de Ponent i el seu característic paisatge aprofitant els perfils muntanyosos que permeten gaudir de bones panoràmiques. Alterna la visita a les grans ciutats de la plana, com Lleida, Cervera, Agramunt i Balaguer amb els extensos camps de regadiu i de secà, els canals de rec i els petits nuclis rurals. A més a més del patrimoni arquitectònic i cultural de Lleida destaquen edificis, com la farmàcia de Llardecans, amb la de Llívia (Cerdanya), una de les més antigues de Catalunya, les pintures rupestres del Cògul, els museu Arqueològic de les Borges Blanques, la ruta de l’oli per les Garrigues i l’Urgell, el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges, la ruta dels Templers pels Castells de la Segarra, la Universitat de Cervera, els canals de l’Urgell, la plana de la Noguera, etc. Cal dedicar una especial atenció a l’oferta gastronòmica de la zona, basada en la cuina d’interior, amb elaboracions, plats i ingredients de primera qualitat i reconeixement internacional.

La traça del recorregut a Wikiloc:

Comentaris