Volta a Catalunya en BTT etapes 3 Cunit Valls i 4 Valls Tarragona

Vendrell Pau Casals
Aprofitem la Diada Nacional de Catalunya per continuar amb la dèria de fer la Volta a Catalunya en BTT i avui amb el Joan emprenem l’etapa 3 de Cunit a Valls i comencem la 4 entre Valls i Tarragona. Una de les zones amb tradicions ben arrelades al nostres país com els Castellers i personatges prou reconeguts mundialment com en Pau Casals
Cunit
A primera hora del matí ens trobem a Cunit. La sortida és seguint   vora el mar, el passeig Marítim comença a animar-se de gent que passeja o aprofita per fer esport. Deixem la línia costanera i ens endinsem cap a l’interior.
Conrreus de secar
El camí és ficat en mig de parets de pedra seca ambdós costats. Comencen  a aparèixer els primers cultius de secá, garrofers, i ametllers. Arribem a Vendrell, entre els seus fills il·lustres Pau Casals. Ens encaminem cap a Albinyana. Seguim en forta pujada fins al coll de la font del benet. Ara el camí és flanquejat per les vinyes en ple procés de verema. Arribem a Bonastre darrera població de la comarca del Baix Penedès. Ara  anem direcció de Salomó i ens creuem alguns grups de bttros que també estan fent el recorregut del dia., deixem enrere el Mas Boronat i arribem a Salomó.
Garrofer
Fem parada esmorzar al bar dels ciclistes, és ple de penyes ciclistes, a destacar la d’Altafulla, la de Tarragona i altres. Ens cruspim un bon entrepà mentre anem comentat  la jugada.
 Valls. Els Castellers
En sortir la calor apreta de valent, ens enbadurnem amb protecció solar i reprenem el nostre itinerari.
La pista  ens encamina cap a Montferri,  davant nostre es divisen les muntanyes de Prades. Bràfim a la riba del riu Gaià.  Alió un altra població que es dedica a l’agricultura i en destaca el celler modernista de la cooperativa agrícola. Continuem, darrer tram del recorregut que ens du a Valls. El nostre recorregut ens du a creuar  pel pla  Baiona, antic camp d’aviació. Ja som a la vista de Valls. Anem pel mig de la ciutat,  un monument als castellers, els balcons amb la senyera com escau a la diada anem fent el nostre recorregut turístic. De ben segur que Valls es mereix una parada més llarga, si escau tornarem un altre dia per seguir els racons més interessants de la població o bé per fer una parada gastronòmica.
11 de setembre a Valls

Sortim de Valls i ens encaminem cap una de les zones més industrials de Tarragona. El camí va planejant entre cultius de seca, ametllers garrofers i vinyes. Ens anem trobant masos i  poblacions que anem creuant, Vallmoll , Perafort petita població que ha crescut molt amb la nova estació del Ave, la població té vestigis d’antigues tombes romanes. Al fons encara es divisen les muntanyes de Prades i a tocar la petroquímica de Tarragona. Seguin la riba dreta  del Francolí i arribem al barri tarragoní de St. Salvador i Sant Ramón.
Tarragona  aqueducte Romà

 Estem al aqüeducte Romà de les Farreres. Del segle  I dc. i construït en pedra seca., realment interessant. Seguim  els darrers quilometres per la mateixa llera del Francolí fins a Tarragona. Aprofitem per fer un curt tom per la ciutat i anem cap a l’estació de tren per retornar a Cunit.
Dades i traá a Wikiloc.

Comentaris

jerandonne ha dit…
Bravo,

Photos magnifiques
je ne comprends pas le catalan, mais c'est beau !
amitiés,
Hubert