Camí de St Jaume Francès. Roncesvalles/Oreaga - Pamplona/Iruña



Roncesvalles/ Oreaga es la principal població començament de les peregrinacions fins a Santiago, Camí Frances. . Visitem l’alberg de peregrins on aprofitem per fer-nos la credencial, la capella de Santiago estan fent la missa de peregrins, es plena a vesar de devots que comencen la seva pelegrinacio/ aventura cap a Santiago.


Seguim al camí fins Bizkarreta, gairebé son les 8 de la darda, ens allotgem a la Posada Nueva, alberg privat i podem conviure amb altres pelegrins, es auster i correcte.
Comencem el dia, sembla que vol ploure, dia grisos, emprenem el tram de camí que ens conduirà fins Iruña Acompanyats sempre de devotes i devots peregrins que a peu i en bicicleta comencen cap a Santiago. El camí es una autèntic passeig de vianants que dels diferents refugis de peregrins es van incorporant  per tal de dur a terme l’etapa del dia. Nosaltres sense gaire be aturar-nos anem deixant enrere poblacions. El Camí arriba a ser impracticable per la bici. En preguntar uns veïns molt atents, com tots els que hem preguntat al llarg del Camí, ens indiquen el carril bici que seguint la ribera del riu Arga ens deixa al pont gòtic de La 
Magdalena i la  muralla de Iruña. Seguim les darreres senyals que ens condueixen per carrers famosos pels correbous , alberg de pelegrins i Catedral.

Som gaire be a la sortida d’Iruña, on donem per acabada. la nostra aventura del camí.
Bon Camí

Comentaris