Benvingut l’estiu.


Finalment ha arribat l’estiu, els dies son llargs pero també el sol aspreta de valent.
Aquest mati a partir de les 7 he decidit de fer un tom amb intenció de seguir el mes temps possible  els llocs ombrívols.
He sortit de Manresa direcció de Santa Anna, desprès de la Salla de Sant Ponç la sèquia esdevé un paratge ombrívol i fresc que convida a fer-hi una bona parada. Així fins la Botjosa. Sallent, cada any per la diada de Corpus engalanen els carrers amb les enramades. Aprofito per fer-hi un tomb i gaudir-ne. Quan de treball que fan els veïns des diferents barris per deixar-ho tan bonic.
La sortida de sallent es de forta pujada seguin el PR c 133 del Romanic. Un cop a la carena pel canto obac travesso el serrat del Alou, del Rentador i els plans de Cornet. Segueixo planejant pel mig del bosc i sempre per l’obaga fins a al pla del Forn prop de Gaia.. Ara segueixo  direcció de Navàs seguint el recorregut del Bages en BTT nº 9 Incursió al Berguedà A Navàs m’he aturat a fer un most,  una  bona  Cervesa i un entrapa que duia a la motxilla.
Sortida de Navàs direcció de la Serradora tot el tram fins a Sobirana segueix per l’ombra. En travessar la carretera de Balsareny  amb toca suar de valent doncs el sol i cau de ple fins que deixo enrere la Torre de Castellnou. El soler del Far i pels corriols arribo a Santpedor. Darrer esforç amb una bona suada , mig dia i el sol cau de valent,  pel pla i novament a Manresa.
Dades i traça del recorreguts a wikiloc.

Comentaris