Entre les comarques de l'Anoia i el Bages

Montserrat des de St Pere

A mesura que van passant els dies ens anem engrescant i  les sortides son mes llargues a fi de que s'assemblin am,b les podrem trobar-nos a la sortida que volem dur aquest proper estiu, 60 Km diaris i 1500 m de desnivell.
El Ramon al corriol  de la riera de Guardiola
Am el Ramon a les 7 sortim de la Politècnica, i anem fent-la petar i nem passant els diferents indrets que ens trobem al llarg del camí. El Guix, Viladordis, les Mercetes, Can font de Cirerenc, Castellgalí, i al  mas Planoi ens aturem a fer el cafè que no hem fet a primera hora, el GR 4 fins cal Estevenó. Seguim la carretera què ens du a Marganell, som sobre el trac del Bages en BTT recorregut 18 Volta a Montserrat, però el sentit es al reves.  A cal Mossarro comencem a pujar de valent i  cal desfer-se de la roba d'abric   deixem enrere les cases del Masacs i arribem a la Cra que ens dura al coll de can de Can Maçana.
Riera de Guardiola
Ens trobem les famoses senyals grogues del cami de Sant Jaume al Bages  i comencem a baixar, deixem la visio del Bages i ara ens  trobem  plana del Anoia. Sant Pau de la Guardia, el GR 172, seguim baixant i passant per grans masos que fins avui eren totalment desconeguts, Cal Soteres, Cal Moset, dal del turo es veu el Castell de Castellolí, i finalment de resquitllada arribem a Castellolí.
Pipirip
Ens aturem sota una gran Alzina per tal de fer un most que ens ajuda a recuperar-nos de les hores d'esforç.
Sortim de Castellolí per una molt bona pista que va marxant per costat del torrent de Cal Tardà, arribem al mas i la plana de Can Tardà. Un colla de masos molt endreçats,Can Serra, Can Jaumot, cal Mendez. El camí fa unes siges sages i un pujar i baixar per tal de anar travessant algunes rieres de la zona, un cop passat Can oller trobem la carena que anem seguin. Retornem al Bages  i de forta baixada, cal estar atent doncs molts rocs fan la baixada delicada. La riera de Guardiola ens fa gaudir d'Un sensacional corriol. En enfilem fins a Codorniui tornem a seguir ara la Riera de Comasua fins a Sant Salvador de Guardiola, el raval del Sellares, al Pladesanç ens envaeixen els dubtes, passarem per les obres del Eix Diagonal?, de seguida s'aclareix i cap problema un petit túnel ens deixa passar còmodament. Ja som a Salelles,  cal Lluís , Suanya i pel Pont Nou retornem al punt de sortida.
Podeu veure les dades i traça del recorregut a Wikiloc.

Comentaris