Des de Cardona, EL CAMÍ DE LA FRONTERA


Avui a les 8 amb el Joan ens hem desplaçat a Cardona per tal de dur a terme la sortida que varem trobar al Web Fundació Cardona Històrica

Itinerari natural, per gaudir en bicicleta de muntanya o a peu, que ens guia pels antics camins que envoltaven els territoris de l'antiga marca o frontera andalusina, a la confluència entre les comarques del Bages, Solsonès, Segarra i Anoia. A través seu en endinsarem en terres de repoblació i franquícies que prenen forma mitjançant les cartes de Poblament de Cardona. Una primera, atorgada, vers el 880, pel comte Guifré I. I una segona lliurada el 23 d'abril de l'any 983 pel comte Borrell II. Paratges bells, sublims, profunds. Valls i boscos -malgrat el foc-, on sorgeixen masos i llogarrets d'encís, plens de amb tants matisos i contrastos. Pau, repòs, pedra, territori de contrast extremat --com el clima--, intensament viu i sorprenent: poesia en imatges!

Nomes  vull destacar que m'ha semblat un recorregut realment encertat, i cicloturista 100x100, dels que fan afició, com els que fan el meus amics cyclo de Federació Francesa de cicloturisme.FFCT. La bicicleta com a mitja de transport per gaudir d'un sensacional dia de turisme. Al llarg del camí ens trobem antics masos, pobles oblidats en el temps i perduts en el mapa, transitem pel fons de valls on podem escolta el remor de l'aigua i també ens enfilem al cim de les carenes on guarirem  de fantàstiques vistes de l'entorn. I per acabar un recorregut per la vila  de Cardona.

DESCRIPCIÓ  de la sortida a càrrec del Joan al Bloc del Team Poal. El camí de la Frontera.


Dades i traça del recorregut.

Comentaris