1ª Etapa de la Volta a Catalunya en BTT. Olesa, El Prat, Castelldefels.(07 01 2011)



Pont del diable, Martorell


Ja fa uns dies vaig fer el tram entre Manresa i Olesa com a etapa prèvia. Avui amb el Jona ens em arribat a la Mar Mediterrània per tal de segui el recorregut que Josep Insa Montava proposa en la  seva guia de “ La Volta  a Catalunya en BTT”
Recorregut. Olesa, Martorell, S. Andreu de la Barca, Molins de Rei, S Joan D’Espi, St. Boi de Llobregat,  el Prat de Llobregat sempre per llera esquerra del riu Llobregat. El Prat, platja del Prat de Llobregat, desguàs de l’estany del Remolar , desguàs del estany de la Riera i desguàs de l’estany de la Murtra, passeig marítim de Gava i passeig marítim de Castelldefels.
Remullade de peus
Descripció del l’etapa. A les 9 del mati a l’estació del Ferrocarrils de la generalitat ens trobem amb el Joan per tal de desplaçar-nos a Olesa per començar la etapa. A Olesa hem esmorzat i a les 10  comencem a pedalar.  Després de creuar Olesa seguim la Cra. de les carpes uns 3 km i tot seguit ens endinsem pels camins que seguint per la vora del Llobregat ens apropen a Martorell. Arribem a Martorell pel camí  i Pont del diable, autèntic símbol de Martorell. Continuem pedalejant i ara el camí es converteix en un sensacional carril bici fins que prop del Papiol esta en obres i tornem a seguir camins de us agrícola. Després de creuar prop de Molins de Rei el camí esdevé via de servei de l’autopista A 2. Els cotxe sembla circuli a tocar dels ciclistes, i d’altres passejants que quan ens anem acostant al prat esdevé mes transitat, cada vegada es nota mes la densa població e l contrada. En arribar a Cornella canviem de llera i ara seguim per la dreta, es tota cimentada i de bon transitar. Quan em sobrepassat el prat els carrils bici son plens a besar . Ja som a l’estany de la Ricarda i per fi, el mar




prenet el sol
equilibris
Agustí i Joan

Ja som sobre el recorregut talment dit de la Volta a Catalunya en BTT. Aquí comença el tram mes diferent, encisador, dur ... del dia. Son 3 km que seguim prop del mar sense camí nomes per sobre de la sorra, amb la dificultat que això comporta. Després d’intentar de pedalejar en diferents circumstancies, sorra mes molla sorra trepitjada per roders hem desistit i l’única tècnica per avançar que funciona es la del patinet, “ empenyent de  valent”. Un dels punt que tenia mes en compte eren el desguàs de l’estany del Remolar , desguàs del estany de la Riera i desguàs de l’estany de la Murtra dons s’havien de travessar a gual , quina sorprès quan hem pogut comprovar que l’amplada de qualsevol no anava mes enllà que el d’una  bona passa, i de fondària inapreciable. Encara que difícil, costa de fer seguir la bici per la sorra, ha estat una experiència única, diferent, que de ben segur que guardarem en el nostre record per molt de temps.
passeig marítim de Gava 
En alguns moments les onades  ens ha mullat  el peus ben molls, en uns altres ens i em pogut rebolcar sense perill de fer-nos mal, la tranquil·litat del die dons excepte algun que altre pescador era un paratge totalment desert al bell mig del Barcelona. La tranquil·litat del lloc nomes es veia trencada pel continu aixecar d’avions. Be i com qui no vol la platja ha anat acabant-se i finalment després de mes d’una hora  hem arribat al passeig Marítim de Gava. Aquí ens hem aturat a refer-nos del esforç amb una bona pizza ben regada amb una cervesa.
Reconfort
La fi del dia s’apropa dons en arribar a Port Ginesta donem mitja volta i anem a Castelldefels per tal d’agafar el tren que novament ens ha de dur a Manresa.
Realment hem gaudit d’una fantàstica excursió plena de sensacions de tots tipus, experiències que difícilment tornarem a repetir i tot amb una meteorologia fantàstica, podríem pensar què  es tractava un bonic dia de primavera.
Nomes animar a que qualsevol que vulgui emprendre aquesta sensacional aventura que es la volta a Catalunya en BTT no ho dubti, l’esforç suplementari que representen els 3 km per la sorra val la pena no deixar-se ho  perdre.
La sortida vista per el Joan des de el bloc de Team Poal i les fotos.
Totes les fotos a l'enllaç.




La Traca i dades del ecorregut a Wikiloc.



La traça de Barcelona a Castelldefels.

Comentaris