Volta a Catalunya en BTT. Manresa Olesa seguint el Llobregat.

Montserrat des de Can Padró

Ara gairebé fa un any vaig començar amb les traces de la volta a Catalunya en BTT, per tal de dur a terme. Per motius imprevisibles, primer per la salut i després per la reincorporació laboral han fet que els objectius s’hagin allargat en el temps. Ja que és impossible dur a terme durant 26 dies seguits, fa dies vaig pensar que seria factible fer una o dues etapes al mes i en un any o un any i mig es pot tancar el cercle. També, que la volta a Catalunya en BTT sortiria del meu particular monument a Colon que està a la porta de casa. Avui n’he començat l’etapa pròleg per tal d’apropar-me a seguir el recorregut que segueix el perímetre de Catalunya

Meandre de Castellbell

Manresa Olesa. Seguin el Llobregat.

Sortida de la Politècnica, pel carril bici fins el parc de l’agulla. Ara començo el camí conegut del Guix, Viladordis, les Mercetes, can Font de Cirencs, Castellgalí. Aquí podia pujar al poble i pel mas Planoi anar a la Farinera de S. Vicenc, però com que la meva intenció és anar al més aprp possible del Llobregat, he seguit per la cra C. 55 menys d’un km, encara que és una carretera amb molt de transit gaudeix d’un bon voral i ampla cuneta que el fa molt segur. Paro a S. Vicenç a fer un most i repassar els traks que he preparat.

Pont del Bures

Reprenc el camí direcció de Can Padro. Can Padro és un dels punts conflictius del recorregut doncs entre vies de tren i autopista cal estar atent a les cruïlles dels camins. Segueixo vora el Llobregat, aquí es pot gaudir d’unes fantàstiques vistes de Montserrat, arribo al meandre de Castellbell. Ara el camí es converteix en un bonic corriol que transita entre el penya segat i el riu. Travesso el Bures, Castellbell, la Bauma.

Llobregat per Monistrol

Segueixo a tocar del riu per el camí paral·lel a la Cra. BP. 1121 fins l’antic pon del cremallera de Montserrat que fa que acabi d’arribar a Monistrol seguint la carretera. Abans d’arribar al pont de Monistrol, un bonic camí amb porta novament a tocar el riu. Passo per l’aeri de Montserrat, can Tobella, la Puda. Arribo a la C. 55 i agafo uns 200 m. direcció Manresa per tal de continuar pel camí de Can Sedo. La colònia Sedo destaca per ser una de les més grans de Catalunya, també pel seu museu. Finalment arribo a Olesa.


Comentaris