Artés, Bellveí, Serrat del Vintro, riu de Calders.


Ja fa molts anys, 20, quan arriba el fred, els amics de la cursa d’Artés es posen a treballar per tal de dur a terme la pedalada de BTT. Aquest any tampoc podien fallar i així o varen fer el passat diumenge 21 . Avui amb Joan hem aprofitat que no plovia per tal de seguir la traça de la sortida.

A les 8 hem posat en marxa les nostres bicis. La temperatura era de verdader hivern, -4º. Sortim direcció de la Paloma, plans de Can Vila, les Quingles, el Monros, aqui una sorpresa un bonic corriol ens ha deixat prop de la Guardia. Sortim al mirador del meandre del riu de calder amb una sensacional panoràmica del Castell. Un altre corriol ara baixant ens du fins el riu de Calders al pont de a Bellveí. Aquí la font es ben gelada aprofitem per fer la foto de rigor i encetem la llonganissa que puja pel serrat de Montbrú , quan ja gaire be som al cim ara toca de baixar, renoi quina baixada fins sobre el meandre de Rubio. Tornem a pujar, ara de les que fa mal ja que a estones practiquem la tècnica patinet, per la serra del Vintró. Mentre pugem se sent ei per aquí, ei per allà, els boletaires. Nosaltres a lo nostre, però si un veu bolets no es pot deixar escapa l’ocasió i pleguem les llenegues del dia, nomes 3 i congelades. En arribar al cap d’amunt hem aprofitat per entaular-nos i fer un most, ens l’hem ven guanyat. Ara toca baixar pel corriol de la Serra del Vintró, sobre de la Riera de Talamanca amb fantàstiques vistes de Talamanca i el Montcau de telo de fons. Despres de travesar l’Estrada tornem a ser al riu Calders al paratge dels Regollades, prop de la font Calda. Travesem tres cops el riu i enfilem direcció al mas Rubio, pasem pel canal de Viladecavalls i prop del forat Micó ens enfilem cap a Serramalera. Sant Salvador del Canadell, les Tapies, el corriol de sobre la font, a mig dies encara es ple de glaç. Darrer corriol pel pla de Can Vila i novament Artés.

El recorregut es molt entretingut amb corriols i camins 100 x 100 de BTT. Es una sensacional sortida per un dia d’estiu dons segueix molt de camí per l’obaga, i el que avui era gelat segur que en altres moment s’agrairà.

La traça del recorregut a Wiquiloc.

Les fotos.

Comentaris