El Bages en BTT. Ruta 4. Marrada al Moianès


La mola del Montcau des del coll de Lligaboses.

Com els darrers dissabtes a ¾ de 8 amb el Joan enfilem direcció de Monistrol de Calders per tal d’emprendre la nostra aventura d’avui que transita tota per la comarca natural del Moianès.

Seguim el llibre de ruta “ El bages en BTT”. Sortida de Monistrol de Calders i comencem a pujar de valent, per fer-nos passar el fred, cap el coll de Mussarra. Seguim planejant cap el coll de Lligaboses i sortim a la cra. de S. Llorenç Savall. Continuem direcció a Granera. Deixem la cra i ens dirigim cap el torrent del Gali. Com sempre després de una baixada tornem a pujar cap el coll de Traens, ja som a can Carbonell i Granera.

Parada i fonda. El bar/ restaurant del poble es ple de bicis tant de cra o de BTT.

Nomes sortir del poble agafem la pista que ens du de baixada al torrent de la Riera. Altre vegada a pujar una llarga pujada , be per la digestió del esmorzar, ens deixa al coll de Salvatge. El canvis dels darrers anys fan que no trobem el sender que ens descriu el llibre de ruta i seguim pel camí direcció de Mas de Pererols. Per fi trobem el sender, es ciclable i de bon transitar. Tornem al camí i seguim fins a Castellterçol.

Darrera pujada del dia fins al collet de Sant Fruitós i ja tot de baixada fins al punt de sortida seguin la riera del Marcet. Darrers masos, Rubio, i d’en Sala. Ja som novament a Monistrol de Calders.

El llibre de ruta es de juny de 2003 i entre els incendis de 2003 i els corriols que s van perden, alguns cops cal improvisar per seguir el camí que es recomana. De tota manera amb una mica d’intuïció i a vegades preguntant als habitants del país un se’n surt prou be.

Si vols veure les fotos del Joan: Clica I el comentari de la sortida al bloc del Team Poal.

Dades i traça del recorregut a Wikiloc.

Comentaris