Iron Curtain Trail (Camí del telo d’acer)





Durant gairebé mig segle el Telo d'Acer dividia a Europa des del Mar de Barents fins al Mar Negre a l'Orient i Occident.
Al llarg de l'antiga franja fronterera es crea en una pista ciclable de 6.800 quilòmetres, que uneix la cultura europea , la història i de turisme sostenible , i aixi contribuir a la integració d'Europa.

Començant al Mar de Barents. La pista de la bicicleta corre al llarg de Noruega i la frontera entre Finlàndia i Rússia fins al Bàltic segueix la costa d'Estònia, Letònia, Lituània, Kaliningrad , Polònia i l'antiga RDA . Des Lübeck Saxònia, la pista ciclable segueix l'antiga franja fronterera entre les dues Alemanyes . S’endinsa a la Selva de Bohèmia , Moràvia del passat, Eslovàquia capital Bratislava i va a creuar el Danubi prop de Viena.
Al llarg de la frontera sud d'Hongria, a través d'Eslovènia , Croàcia i Voivodina . Entre Romania i Sèrbia, la ruta segueix en gran mesura el curs del Danubi i , finalment , a través de Bulgària , Macedònia i Grècia sobre l'extrem nord de Turquia per acabar a la costa del Mar Negre.

La ruta passa per diversos parcs nacionals amb una interessant flora i fauna, i combina una varietat de paisatges únics, per la seva situació fronterera i les antigues zones d'exclusió es va mantenir pràcticament afectada. Es connecta, també un gran nombre de monuments , museus i instal·lacions a l'aire lliure, que recorden la història de la divisió d'Europa i és superat per la revolució pacífica a l'Est d'Europa.

Tota la informació a Iron Curtain Trail






















Mapa del recorregut:
Enllaços relacionats: http://bikingborders.wordpress.com/


Comentaris

Carlos ha dit…
Interesante de verdad ... una jugosa propuesta ;-) .... (al primero que la haga en patinete le pago una caja de cervezas ;-)).