De Balsareny a Manresa seguint el canal medieval de la sèquia.

Avui a les 8 m’he arribat a Balsareny per tal e fer el Canal medieval de la Sèquia en Patinet

Desprès de començar a empentar el patinet i veure la fantàstica obra per la que transitava, pensava, qui deuria ser aquest arquitecte anomenat Guillem i Catà

Be en arribar a m’he posat mans a l’obra i a Wikipedia:
La Sèquia de Manresa és un canal de regadiu cabdal en la història de Manresa. S'inicià la seva construcció l'any 1339 i fou acabada l'any 1383. Té un recorregut de 26,7 km, un desnivell de 10 m i un cabal de 1 m³/s. Fou autoritzada la seva construcció pel Rei Pere III. La tradició popular, relaciona la construcció de la Sèquia amb el famós miracle de la llum.
La Sèquia de Manresa és una de les obres d'enginyeria més importants realitzades al Bages durant l'Edat Mitjana. Aquest canal, projectat amb una extraordinària visió de futur, va servir per acabar amb els problemes de sequera a la ciutat i, encara actualment, aporta un cabal d'aigua suficient per abastir Manresa i algunes poblacions de la seva rodalia. Seguir llegint.

Desprès del repàs a l’historia et dones compte de que, en 26 Km el desnivell es de 10,5 mtrs, ja deia jo que de baixada res de res i si a demes et trobes que han tallat l’herba i esta al mig del camí per transita cal empenyer de valent.

Una bonica experiència que cada any milers de vilatans d’aquesta contrada fem a peu des de Balsareny a Manresa al llarg dels 26 Km. La transèquia.

Les dades del recorregut Wikiloc

Mes informacio al bloc La Sèqiua de Manresa

Comentaris