Manresa Montserrat. 15 01 2010

Ara fa un any aproximadament, el 18 01 2009 seguia les senyals del Camí de Sant Jaume pel Bages i vaig arribar-me a Montserrat. Avui, amb la neu, hi he tornat, doncs tenia ganes de repetir la mateixa excursió i aprofitar per fer una visita a la patrona dels Catalans.

Cal destacar que després de uns dies de mal temps, neu la setmana passada, pluja els darrers dies, avui el dia ha estat sensacional. He pogut gaudir de vistes des de punta a punta del Pirineus el Moncau i per suposat la Montserrat.

Després d’esmorzar, a les 12 (com el francesos al hivern de 12 a 16 h) he emprés el camí. Molt de fang doncs la pluja dels darrers dies, amb el tràfec, dels camis hi ha algun tram realment impracticable. Arribo a Castellgali i segueixo per mas Planoi cap a la cra de Marganell. Al travessar-la, el Manel, que venia de Barcelona, em rodat junts per mas Enric, Sant Cristòfol, fins a la font dels monjos. Ell ha tornat direcció de Monistrol i jo cap el monestir.

Montserrat estava realment tranquil, aprofito per fer una visita a la Moreneta i torno cap a casa. Els dies són encara curts i es tracta d’arribar abans que es faci de nit.

La cra. entre Montserrat i el coll de Can Maçana es realment desèrtica, al llarg dels 12 km no m’he trobat un sol vehicle. He pogut fer fotos i gaudir del les vistes a l'entorn.

Ara segueixo, de baixada per coll d’Arboç, San Salvador de Guardiola, Salelles i finalment Manresa.

La traça i dades del recorregut a Wikiloc

Comentaris