El Sender del Mediterrani GR 92.


El Sender del Mediterrani GR 92

El traçat d’aquest sender segueix tot el litoral català, mostrant la diversitat de cales, platges i paisatges mediterranis, així com les serres litorals. Comença a Portbou i es dirigeix a Llançà. Des d’aquí baixa als Aiguamolls de l’Empordà, de gran interès ornitològic, travessa el riu Fluvià i arriba a les runes gregues d’Empúries. Després de pujar al massís del Montgrí, baixa a Begur i a Palafrugell. Seguidament passa per la serra de les Gavarres i passa per les conegudes poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar. Seguidament s’enfila a la serra del Montnegre i el Corredor. Després del poblat ibèric de Puig Castellar arriba a Santa Coloma de Gramanet, travessa el Besòs i voreja Barcelona per la serra de Collserola.
La vista sobre la mar no es perd anant cap a Sitges, i després a Albinyana, Tarragona i Constantí, des d’on torna a la costa per Cambrils. Seguidament torna terra endins fins que surt al mar per l’Ametlla de Mar. En arribar a l’Ampolla travessa el delta de l’Ebre per Amposta, puja la serra del Montsià i baixa a Ulldecona.

Distància: 583 km

Comarques: Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Montsià, Selva, Tarragonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental .

La descripcio de les 31 etapes a peu, distancies en Km i temps. Clica l'enllaç Etapas del GR 92

Tota l’informació del recorregut per fer-ho en 13 etapes en BTT. Traça i dades de M2c.


Comentaris