Cami de Sant Jaume en Bicicleta des de Manresa

Són molts els pelegrins que es decideixen a fer el camí amb bicicleta, entre altres raons, perquè hi ha molts aficionats que durant la resta de l'any es dediquen a pedalar en les seves estones lliure...pero...
Atenció!, no és el mateix estar acostumat a rodar amb bicicleta en asfalt que anar complint una a una les etapes d'un camí que transcorre en bona part per camins de pedres i constants pujades i baixades.

Com fer-ho
Abans de sortir planteja bé les etapes.
En el cas del Camí Francès són 760 quilòmetres (27 més si es comença a San Juan de Pied de Port); el Camí Aragonès discorre durant 820 quilòmetres. La ruta primitiva és relativament curta, són aproximadament 315 quilòmetres. L'ideal és fer menys quilòmetres per etapa però si és possible per camí. En línies generals és un recorregut tècnic amb contínues pujades i baixades. Alguns trams, per desgràcia, cal salvar-los per carretera. Convé estudiar els perfils de les etapes: totes no són iguals i en tots els trams les cames no se't carregaran igual. Abans de sortir planeja bé les etapes. Són 800 quilòmetres, i hauràs de veure el temps que disposes per organitzar els dies amb els quals comptes. Estudia els perfils de les etapes: totes no són iguals i en tots els trams les cames no se't carregaran igual.

Organitza bé l'equipatge a la bicicleta.
Cal portar el pes equilibrat perquè el pedaleig sigui el més còmode possible. Per a això fes-te amb alforges o graella en la part posterior, un triangle musclera per col·locar sota la barra del selló i guardar les eines, i, una cosa molt pràctica és una borsabossa per col·locar al manillar, ja que pots guardar allà la documentació o les rutes del camí.
Els caminants tenen preferència fins a les 20:00 sobre els ciclistes. El lloc elegit per pernoctar és un altre dels factors que han d'influir en la planificació de la ruta. A partir de les 8 de la tarda, els ciclistes tenen la mateixa preferència als albergs que els que van a peu. Això és així perquè si un que va a peu arriba a un alberg que està abarrotat s'hauria d'anar fins al següent, que pot ser que estigui a 10 o 15 km Això li suposaria 2 o 3 hores més, però a un ciclista seria mitja hora de pedaleig.

Alguns dels avantatges que pots aprofitar pel fet de fer el Camí en bici són:
En bici podràs escapar fàcilment del Camí de Santiago per conèixer llocs pròxims interessants. Podràs parar més temps als llocs més bonics del Camí, per mirar tot sense prisa.En bici tindrà un vehicle per desplaçar-te per les ciutats en què parells, per fer compres, visitar els llocs, etc.
Establir les etapes de la ruta per recórrer-la amb bicicleta és un exercici molt personal.
Hi ha multitud d'opcions i depèn del temps previst per realitzar-la, la forma física, l'elecció de la bicicleta, etc. No és el mateix anar per carretera en bici de carrerescurses que per camins en una de muntanya. O amb cotxe de suport o sense ell ja que no és igual anar carregat amb bonys que sense ells. La divisió d'etapes reflectida més a baix té en compte que es fa a l'estil tradicional, és a dir, en bici de muntanya, amb equipatge, i per camins sempre que es pugui.


Informacio al Blog
Etapas del cami en bici:

http://caminodesantiago.consumer.es/camino-en-bici/etapas/

http://bicigrino.com/frances_index.htm



Mapas , recorreguts i enllaços interesants del cami Català

Tots els camins de la peninsula: http://www.gronze.com/camino-de-santiago/mapas-generales.htm

Camins Catalas.

clip_image002[9]

Imatge autor: http://www.serrate.org/fanyanas/index.php



La descripcio del cami català al enllaç: http://www.serrate.org/fanyanas/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=56

Pots veure el recorregut de les etapes del "Cami de Sant Jaume" o be al Cami Català

Per L'asociació D'Amics dels Pelegrins a Santiago-Barcelona http://www.amicsdelspelegrins.org/

Guia i recorregut del cami Catalá per S. Juan de la Penya. Format PDF

Camino de Santiago en Bicicleta.

Reculls dels bici-peregrins = Bicigrino

Camino de Santiago. Camino de las estrellas Federación Española de asociaciones de amigos del camino de Santiago.

Wikipedia: Camino de Santiago

Cami de Sant Jaume en 10 etapes. De Manresa a Santiago de Compostela amb bici de Cra: http://cami-de-st-jaume.blogspot.com/


Actualitzat  juny 2011.

Tota d'informació dels diferents camins que anat fent al llarg dels darrers anys ho trobareu al bloc  l´enllaç: Camins de Sant Jaume.

Camí entre Girona, Vic i Manresa  Clica:  De Manresa a Girona seguint el Camí de Sant Jaume.  la Traça es a Wikiloc.
La informnacio entre Manresa i Montserrat es al Blog Clica: Manresa Montserrat.

Montserrat Manresa Jaca Santiago

Comentaris