Ascensio a Oloron SAinte Marie.. del 1 al 4 Maig de 2008

Desprès d’ un hivern de repòs forçat, e recuperat una mica l’activitat física fent la Trobada cicloturista deNavarrenx, Jardi l’Ascensió a Oloron Sainte Marie. 2008. Organitzat per la FFCT.

Sauvaterre de Bearn Maison ForteAribada a Oloron el dimecres a darrera h amb el temps just de anar al hotel, instal·lar-me i reposar per el dia que es preparava el 1 de Maig.

A les 7 esmorzar al hotel i tot seguit cap a la permanence ( Centre d’acollida entrega de dossiers) a recollir el dossier.

Dijous dia 1 Maig Recorregut Grog 122 qm 807 mt. De desnivell. “Cités Médiévales & Bastides” Oloron 1. Maig, Country

Al moment un Francès de la regió de la Rochelle se m’ajunta i comença explicar las seves participacions a esdeveniments ciloesportius de 2007 fins a 10 durant 2007. Quan arribem a la primera cruïlla teníem tanta presa que en lloc de segui el recorregut previst agafem el curt i fins al cap d’uns qm no ens adonem que ens havíem equivocat. Continuo el recorregut creuant indrets que ja havia conegut quan la setmana federal de 2005. Parada i desprès de fer unes fotos al Pont de la llegenda i la cite medieval un esmorzar per recuperar forces.

Arribada a Oloron en plena ebullició dons era la fira del 1 de Maig.

Divendres dia 2 de Maig recorregut verda de 100 qm 1242 de desnivell. “ Vall de Barétous i Pais de Solule” Ichere

Directio del coll de Somport creuem Escot començament del Marie Blanc, bon record del tour 2006 i continuem pels colls de Ichere i Lie, que si be no son gaire llargs els pendents es fan notar a las minces forces. Arribada al dinar a Arrete amb una rebuda cordial dels Mosqueters del poble. Tot seguit amb un calor que feie suar la camiseta cap a Mauleon i retorn a Oloron.

Monein Esglesia  St. Girons CharpenteDisabte dia 3 Maig recorregut vermell 103 qm i 1442 de desnivell. “ Rute dels Vins del Jurançon”El company Prudenci a les 8 en punt estava a la Permanance a punt per fer el recorregut. Avui tocava el recorregut vers Pau. La sortida ha estat sense grans ascensions però un continu pujar i baixar Sauvaterre de Bearn, Pont i riusense parar. S ha visitat de pasade la poblacio de Gan i tot segui s’ha circulat pels fantastics camins de Larretya, Couday. L’un pel mitg de una impressionat fageda i l’altre per la carena que ens ha permès gaudi de unes sensacionals vistes del Pirineus encara ple de neu. Parada a dinar a Monein, la mateixa poblacio que durant la setmane federal es va celebrar el picnic. Retrobade amb antic company del tour 2004 i 2006, el Gil amb la seva esposa i el seu fill de 9 anys. Despres del dinar s’a fet la visita ala Charpente de l’esglesia gotique de “Saint Girons”, ha estat fantàstica.

Tan el recorregut com la visita a l’església, han fet que fos un dels millors dies de cicloturisme del últims temps. Retorn a Oloron i despres sopar de clausura.

Recordaré l’ascensió del 2008 per la Charpante de l’església de Monein “Saint Girons”



Agustí amb amics  IMGP5087Imagen088

Pots veure mes fotos Clicant l'ennllaç.







Comentaris